FOTO: Dobrá správa pre chodcov - Strmú cestu už sprístupnili

8.5.2019
0
Strmá cesta

Zdroj: MÚ Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Zdĺhavá oprava Strmej cesty, ktorou sa z dunajského nábrežia pri tuneli dostanete pešo do polhodiny na Mudroňovu ulicu neďaleko hradu, sa konečne skončila.

Bratislavčania využívajú tento úzky chodník plný schodov počas víkendových vychádzok. V posledných mesiacoch to však nebolo možné. „Keď som sa vybrala na Strmú cestu pred Vianocami, mala som problém prejsť, chodník bol v jednej časti rozbitý po celej šírke. Horko-ťažko sa mi podarilo obísť asi dvojmetrovú ´jamu´. A tá je tam dodnes, teda aj po takmer piatich mesiacoch,“ napísala nám prednedávnom čitateľka Dominika.

Hovorca starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej nám následne potvrdil, že Strmá cesta bola od 30. novembra 2018 uzavretá. „Opravu zabezpečuje spoločnosť Infra Services, dodávateľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, termín ukončenia je do 21. apríla 2019,“ informoval ešte pred 21. aprílom Matej Števove.  Bratislavská vodárenská spoločnosť totiž zabezpečovala opravu prasknutého kanalizačného potrubia, pričom súčasťou opravy bolo aj uvedenie chodníka do pôvodného stavu.

FOTOGALÉRIA:

Zaujímalo nás teda, či sa už na Strmú cestu chodci dostanú. "Komunikácia Strmá cesta bola už po ukončení rozkopávkových prác a uvedení do pôvodného stavu otvorená a následne bolo zabezpečené aj jej vyčistenie. Rozkopávka zatiaľ nebola správcovi komunikácie odovzdaná," informoval nás včera Števove.

(ms, ac)

Páčil sa vám článok?