Viete, aké miesto dostal doterajší kontrolór mesta P. Šinály?

1.5.2019
0
Peter Šinály

Zdroj: TASR - Marko Erd

Páčil sa vám článok?

Bez miesta neostal. Doterajší kontrolór mesta Bratislavy Peter Šinály nastupuje od začiatku mája na nový post.

Šinály bude zastávať miesto prednostu miestneho úradu v Petržalke. Potvrdil to Radovan Choleva z petržalskej samosprávy. "Starosta si ho vybral najmä pre jeho dlhoročné skúsenosti s komunálnou politikou, čistému profesijnému profilu a bezproblémové desaťročné pôsobenie na pozícii hlavného kontrolóra hlavného mesta," spresnil Choleva.

Vo funkcii prednostu petržalského miestneho úradu bol doteraz Miroslav Štefánik. Na tomto poste bol aj v čase, keď mestskú časť viedol bývalý petržalský starosta Vladimír Bajan.

Šinály bol mestským kontrolórom od roku 2009. Do funkcie ho zvolilo mestské zastupiteľstvo aj v roku 2015, odkedy mu plynulo ďalšie šesťročné funkčné obdobie. Vo februári oficiálne oznámil, že sa vzdáva k 30. aprílu funkcie mestského kontrolóra. Bratislavské mestské zastupiteľstvo v apríli zvolilo nového mestského kontrolóra. Od začiatku mája nim je na šesťročné funkčné obdobie Marián Miškanin.

(TASR)

Aké návrhy plánuje mestský poslanec Milan Vetrák predložiť v súvislosti s parkovacou politikou?

Návrh parkovacej politiky hlavného mesta SR, ktorý začal prezentovať primátor Matúš Vallo, by mal byť schválený v roku 2020, ale už teraz sa o ňom vášnivo diskutuje. Úplne stotožnení s ním nie sú ani všetci zvolení predstavitelia samosprávy. Jedným z nich je mestský poslanec Milan Vetrák. Ten má pripravených niekoľko návrhov, ktoré by mohli pomôcť mestským častiam a jej obyvateľom, aby sa mohla stať mestská parkovacia politika ľahšie prijateľnou.

Páčil sa vám článok?