FOTO a VIDEO: Prečo nie sú nové toalety na Kamzíku za vyše 120-tisíc dodnes otvorené?

15.4.2019
0
Toalety na Kamzíku

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Nové toalety na Kamzíku, ktoré stáli neuveriteľných 128 250 eur, stále nie sú otvorené pre verejnosť. Zisťovali sme prečo.

Dôvod je pomerne jednoduchý, záchody stále nie sú zapísané v katastri. „Mestská časť Nové Mesto vydala stavebníkovi Mestským lesom v Bratislave kolaudačné rozhodnutie na stavbu „Verejné toalety na Kamzíku“ dňa  21.12.2018. Následne Mestské lesy zabezpečili pridelenie súpisného čísla na stavbu. Dňa 25.1.2019 zaslali všetku podpornú dokumentáciu na magistrát, aby mohla byť stavba zapísaná do katastra nehnuteľností v prospech Hlavného mesta SR Bratislavy,“ povedala nám Jana Znášiková z Mestských lesov.

FOTOGALÉRIA:

Dodala, že mesto následne rozhodne, ako bude nakladať so svojím majetkom. „V prípade zverenia stavby Mestským lesom zabezpečíme v čo najkratšom čase prevádzkovanie toaliet s predpokladom ich spoplatnenia. Je ale možné, že prevádzkovateľom toaliet bude magistrát,“ vysvetlila Znášiková.

Oslovili sme i magistrát s otázkou, kto bude toalety prevádzkovať a ak si ich vezme do správy mesto, tak aký poplatok za ich užívanie môžu ľudia očakávať. Keď získame odpovede, článok budeme aktualizovať.

(lb)

Páčil sa vám článok?