FOTO: Neuveriteľné barbarstvo na Železnej studničke - pozrite, čo sa tam dnes našlo!

11.4.2019

Zdroj: MČ Nové Mesto

Páčil sa vám článok?

Doslova manévre sa dnes odohrávali na Železnej studničke. Na miesto prišla špeciálna jednotka hasičov, inšpekcia životného prostredia, envirokriminálka aj starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý. Dôvodom na ich prítomnosť a zásah bol nález sudov s toxickým odpadom, ktoré tu niekto vyhodil!

"Práve som sa vrátil zo Železnej studničky. Nejaký chrapúň tam do lesa vyhodil 16 veľkých sudov plných nebezpečného toxického odpadu. Na mieste bola envirokrimináka, špecializovaná jednotka hasičov, aj Inšpekcia životného prostredia. Podľa prvotného rozboru sa v sudoch nachádza odpad zo zatiaľ nešpecifikovaných ropných látok. Sudy aj s odpadom budú bezpečne odvezené a po detailnejšej analýze spolu s obsahom zlikvidované. Verím, že sa polícii podarí vypátrať pôvodcu tohto barbarstva a dostane exemplárny trest," napísal na sociálnu sieť starosta Nového Mesta Rudolf Kusý po túto fotografickú koláž:

Zdroj: FB Miroslav Kusý

Polícia uviedla, že kriminalisti vo štvrtok v treťom a štvrtom bratislavskom okrese vykonali prvotné úkony súvisiace s objasňovaním environmentálnej kriminality. "Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi. Bližšie informácie k prípadu poskytneme, hneď ako to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní," povedala hovorkyňa polície Lucia Mihalíková.

​Na Železnej studničke našli toxický odpad a teraz sa polícia pokúsi nájsť toho, čo ho tam v sudoch vyhodil.

(ars)

Páčil sa vám článok?