Napísali ste nám 06/1998

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na Ostredkoch je športové gymnázium. Medzi vystúpením z električky a školou je predajňa potravín Domino. Školu s touto predajňou spája chodník, ktorý je najmä počas školského roku lemovaný rôznymi obalmi z keksov, tyčiniek, kelímkov zo šalátov a pod. Blízkosť predajne žiaci využívajú aj počas prestávok vo vyučovaní.

Išiel som za skupinkou študentov, ktorí na tomto chodníku konzumovali to, čo si kúpili. Keď som upozornil jedného z nich, aby zodvihol obal z čokolády, čo odhodil, dostal som odpoveď - Ja tu nebývam. Nato som poznamenal čosi v tom zmysle, že to doma a okolo domu musia mať pekný chliev, ak to takto robí, že nechá ležať všetko tam, kde mu to odpadne z ruky.

Možno by stačilo medzi predajňu a športovú školu osadiť zo dva, tri odpadkové koše. Možno ani to nepomôže, ale za pokus to stojí. O tom, že tento „šport“ v odhadzovaní odpadu nie je len výsadou študentov, svedčia odpadky vyhadzované pod balkóny nášho obytného domu. To nerobia deti. Robia to dospelí. Z toho plynie ponaučenie, že dorast je učenlivý a má si od koho brať príklad.

Alexander Sedílek, Ružinov
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Píšem Vám, lebo sa mi páčia Vaše noviny, ktorými nielen informujete, ale aj povzbudzujete svojich čitateľov do aktívnej činnosti na tému, ako skrášliť Bratislavu. Je pravdou, že Bratislava sa v poslednom období rýchlo mení na krajšie a turistami navštevovanejšie mesto. Pribudli atrakcie, oddychové zóny, parky, obchodíky a korzo. Chcem byť stručný, preto len niekoľkými vetami chcem poznamenať, že turistom o. i. chýbajú u nás ešte stále sociálne. zariadenia. Ďalej, čo by ocenili sú automaty na predaj infobulletinov, máp a iné. Automaty by okrem tejto služby ponúkali zvukové uvítanie a predstavenie Bratislavy v danom jazyku. Na korze by sa ich uplatnilo niekoľko a okrem toho, že by boli takou malou atrakciou (zaujímavý tvar a poloha) prinášali by peniaze do mestskej pokladne. Verím, že uvítate môj návrh a budete ho brať ako dobrú inšpiráciu.

Viktor Csölle, Petržalka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
V mene všetkých obyvateľov domu číslo 24 na Štefánikovej ulici vám ďakujeme za pomoc. Naša nočná mora vďaka vám sa presunula na „ľudské hodiny odvozu smetí“ - teda po 7. hodine. Ešte raz ďakujeme a prajeme veľa úspešnej práce.

p. Držiaková, Štefánikova ulica
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Dovolil by som si niekoľko slov k súsošiu na Námestí SNP. V celoštátnej tlači nás Prešporákov poriadne jeden občan ohovoril, že máme chaos v Slovenskom národnom povstaní, keď chceme toto súsošie zastrčiť do kúta námestia. Toto námestie sprznil starý režim, keď nám zrušil potrebné podzemné WC a namiesto toho nám tam postavil toho netvora Džugašviliho. Po jeho likvidácii pokračovalo mesto v zasošovaní tohto vždy obchodného centra mesta. A malo by sa k tomu vrátiť. Veď to nie je dôstojné miesto na piety a už vôbec nie na rôzne hlučné „masovky“. Veď je tam a ešte asi dlho bude aj nemocnica. Čo by na to povedali Bratislavčania, keby bolo súsošie postavené na podstavec na Námestí slobody, kde by malo veľmi dôstojné miesto vhodné na piety. Veď aj v Slovenskom národnom povstaní išlo najmä o oslobodenie sa od fašizmu, nie? Takže by to tam sedelo. A námestie nesúce už veľa mien, by malo na večné časy dostať meno Andreja Hlinku.

Oto Cziglán, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?