Starostu Chrena napadol devoloper na prokuratúre

5.4.2019
0

Zdroj: Archív M. Ch.

Páčil sa vám článok?

Starosta Ružinova Martin Chren má opletačky s prokuratúrou, tá preveruje úradný postup. A preveruje nielen jeho, ale aj ružinovskú mestskú poslankyňu Janku Poláčikovú a poslanca Ružinova Petra Hercega. Dôvod? Developerovi Prima Parku II. sa nepáči ich postup.

„Snažíme sa len o jediné, a to o dodržiavanie zákona. Nikto z nás troch nie je nastavený podpísať rozhodnutia o výstavbe, kým neprebehne skutočne spravodlivé, objektívne a riadne vyhodnotenie všetkých námietok a okolností,“ povedal pre banoviny.sk starosta Martin Chren.

Celý problém sa týka stavby Prima Park II. na Jašíkovej ulici za Kerametalom. Podľa starostu Ružinova sa developer odvoláva na bývalé vedenie hlavného mesta, ktoré mu vydalo a aj opakovane potvrdilo súhlasné záväzné stanovisko. „My však postupujeme striktne v rámci zákona. A po podrobnom skúmaní sme presvedčení, že niektoré veci dodnes neboli vyhodnotené. Napríklad dopravný vplyv na Jašíkovu ulicu, alebo výrubové konanie. Nebudem špekulovať, prečo magistrát potvrdil také stanovisko,“ uviedol Chren. Dodal, že nie sú si istí, či je všetko v poriadku. „Preto musíme konať ďalej a zisťovať,“ doplnil.

Zdroj: primapark.sk

​Na zahusťovanie územia v tejto oblasti má svoj názor Janka Poláčiková. „Súčasťou kolaudačného rozhodnutia k Prima Parku I. je aj vybudovanie odbočovacieho pruhu z Jašíkovej na Ružinovskú ulicu. Táto podmienka stále platí. Keďže ho developer stále nevybudoval, stavba má stále len status dočasného užívania, jednoducho nie je riadne skolaudovaná. A to má platnosť len do septembra 2019,“ povedala. Podľa jej informácií pán Šechný zaslal obyvateľom Prima Park I list, v ktorom ich informuje, že o zrušení tejto podmienky rokuje s novým vedením magistrátu. „Z tohto dôvodu sa pýtam, ako chceme vyriešiť záťaž dynamickej dopravy na ulici Jašíkova, ak bola nevyhovujúca už v prvej etape, tak v druhej sa to ešte zhorší. Ako poslankyňa mestského zastupiteľstva sa budem pýtať, kto teda tento odbočovací pruh postaví. Či sú na to v rozpočte mesta prostriedky a či to opäť zaplatíme my všetci – Bratislavčania,“ vyhlásila Poláčiková.

Na problém so zahusťovaním dopravy a nedostatku parkovacích miest upozorňuje aj ružinovský poslanec Peter Herceg. „Prieskumy nám ukázali, že Na Pošni máme deficit 3144 parkovacích miest. Prinášať do takéhoto deficitu ešte ďalších obyvateľov a automobily je podľa mňa naozaj neúmernou záťažou,“ vyhlásil Herceg.

Zdroj: primapark.sk

Martin Chren sa neobáva, že sa v Ružinove už nikdy nič nepostaví, no „vždy budeme postupovať v zmysle zákona a námietky vyhodnocovať objektívne.“ Zároveň pripustil, že o niektorých stanoviskách iných úradov majú pochybnosti. No napriek tomu ich berú ako záväzné. Všetkým potenciálnym developerom v Ružinove odkazuje, že sa nenechajú nikým zastrašovať, aj keď si budú platiť najdrahších právnikov a budú ich udávať.

Pripomeňme, že proti výstavbe Prima Parku II. bola aj petícia s platnými 3040 podpismi.

(lb)

Policajti po streľbe zadržali 41-ročnú Andreu - neuveríte, koľko prečinov urobila za jeden deň!

Už včera sme vás informovali o dramatickej naháňačke v Ružinove, kde policajti prenasledovali auto, ktoré im odmietalo zastaviť a museli naň strieľať. Polícia dnes zverejnila podrobnosti k prípadu, ktorého hlavnou aktérkou je 41-ročná Andrea R. z Bratislavy. Ráno utiekla z miesta dopravnej nehody, potom nafúkala a chcela zraziť autom policajta. Teraz jej hrozí až osemročný pobyt za mrežami!

Páčil sa vám článok?