Policajti po streľbe zadržali 41-ročnú Andreu - neuveríte, koľko prečinov urobila za jeden deň!

5.4.2019

Zdroj: KR PZ SR

Páčil sa vám článok?

Už včera sme vás informovali o dramatickej naháňačke v Ružinove, kde policajti prenasledovali auto, ktoré im odmietalo zastaviť a museli naň strieľať. Polícia dnes zverejnila podrobnosti k prípadu, ktorého hlavnou aktérkou je 41-ročná Andrea R. z Bratislavy. Ráno utiekla z miesta dopravnej nehody, potom nafúkala a chcela zraziť autom policajta. Teraz jej hrozí až osemročný pobyt za mrežami!

"Včera krátko po 08.15 h sme prijali na linke 158 oznámenie o mimoriadne nebezpečnej jazde vozidla zn. Peugeot, ktoré ohrozovalo iných účastníkov cestnej premávky. Toto vozidlo malo spôsobiť dopravnú nehodu na diaľnici D1, pričom na mieste nezastavilo a pokračovalo v jazde ďalej. Vozidlo hliadka diaľničného oddelenia spozorovala odstavené na krajnici diaľnice D1 v smere do Trnavy. Vodička tohto vozidla hliadke uviedla, že vozidlo má poruchu. Keďže hliadka nedisponovala označovacími prekážkami NDS a existovalo zvýšené riziko vzniku dopravnej nehody, tak hliadka PZ vykonala doprovod vozidla na oddelenie diaľničnej polície k vykonaniu ďalších úkonov. Vodičke bola vykonanou dychovou skúškou nameraná prítomnosť alkoholu, pričom tá skončila s výsledkom 0,12 mg/l alkoholu v dychu," povedal o prípade krajský policajný hovorca Michal Szeiff, podľa ktorého si žena na miesto vyžiadala prítomnosť vozidla RZP z dôvodu náhleho zhoršenia jej zdravotného stavu a sanitka ženu následne odviezla do jednej z bratislavských nemocníc. 

"V poludňajších hodinách sa vodička dostavila opäť na oddelenie diaľničnej polície, kde jej bolo oznámené zadržanie jej vodičského preukazu z dôvodu spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Aj napriek tejto skutočnosti menovaná nasadla do vozidla zn. Peugeot, ktoré naštartovala a z miesta chcela odísť. Policajt diaľničného oddelenia jej v tom chcel zabrániť, avšak na opakované výzvy na zastavenie nereagovala. Vozidlo nasmerovala priamo na policajta a vysokou rýchlosťou vyštartovala priamo v smere na neho, čím bezprostredne ohrozila jeho život a zdravie. Na výzvy k zastaveniu vodička nereagovala a unikala z miesta vysokou rýchlosťou po Domkárskej ulici. S prihliadnutím na okolnosti – nerešpektovanie opakovaných výziev policajtov k zastaveniu, ohrozovanie iných účastníkov premávky bezohľadnou jazdou, spôsobenie dopravnej nehody a útek z miesta nehody - využila hliadka PZ v súlade so zákonom oprávnenie a na unikajúce vozidlo vystrelila zo služobnej zbrane tak, aby nedošlo k ohrozeniu iných osôb. Streľbou došlo k poškodeniu pneumatík vozidla, vodička však v jazde pokračovala ďalej," opísal včerajšiu drámu policajný hovorca.

Zdroj: Polícia

Vozidlo napokon zostalo stáť na ulici Domové role v záhradkárskej oblasti, ale vodička z neho odmietla vystúpiť, nerešpektovala výzvy policajtov a kládla im odpor. Z uvedeného dôvodu boli voči nej použité donucovacie prostriedky a bola obmedzená na osobnej slobode. "Vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bolo v tejto súvislosti po vykonaní potrebných úkonov v zmysle zákona, vznesené obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa 41-ročnej Andrei R. z Bratislavy. Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinenej. V prípade preukázania viny hrozí v zmysle zákona za takéto konanie trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodal Szeiff.
(ts)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie