Komunálne voľby sú dôležitejšie ako veľké

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po tom, čo Ústavný súd konštatoval, že zákon o komunálnych voľbách nie je v súlade s ústavou, nová vláda schválila poslanecký návrh ústavného zákona, ktorým sa predlžuje volebné obdobie a stanovuje termín konania volieb na 19. decembra. V uliciach Bratislavy sme zisťovali, či voličov tento predvianočný termín neohrozí ich účasť v komunálnych voľbách.

Andrej T., architekt: Rozhodne sa zúčastním, veď ten krátky okamih, no veľmi dôležitý pre ďalšie fungovanie samosprávy, mi z predvianočného času zas toľko neukrojí. Radšej si niečo vybavím o čosi skôr, aby som si našiel čas prísť k volebnej urne.

Ivana K., na materskej dovolenke: Neviem, či pôjdem voliť, aj keď by som určite chcela. Uvidím ako sa nám s manželom podarí zosúladiť si všetky práce spojené s prípravou vianočných sviatkov. Máme totiž malé dieťa a to si vyžaduje neustálu pozornosť. Ale ak si nájdeme tú chvíľu, určite voliť pôjdeme.

Alžbeta R., dôchodkyňa: Pôjdem voliť, čo by som nešla, veď tu žijem a týka sa ma všetko, čo sa tu robí. Ja si myslím, že tieto komunálne voľby sú ešte dôležitejšie ako tie veľké, lebo rozhodnutia tých, ktorých si zvolíme sa nás budú priamo dotýkať. Nie je mi jedno či sa bude u nás doma kúriť, či sa budem prechádzať po špinavej alebo upravenej ulici, nakupovať v slušných obchodoch, prechádzať sa okolo zrekonštruovaných domov alebo okolo ruiny s opadávajúcou omietkou.

Alojz Č., čašník: Voliť pôjdem, som zo Starého Mesta a páči sa mi, čo sa tu za posledné štyri roky urobilo. Starosta má moju plnú dôveru, takže mu opäť dám svoj hlas, aby mohol dokončiť všetky začaté projekty. Nechcem, aby prišiel nejaký hlupák, ktorý začne všetko likvidovať a prerábať len preto, že pôvodné nápady neboli z jeho hlavy.

Ignác F., živnostník: Voliť pôjdem, ten čas si určite nájdem. Darčeky kúpiť o niečo skôr a keď sa budem vracať z volebnej miestnosti zastavím sa kúpiť vianočného kapra.

(lio)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?