Dočkajú sa obyvatelia chodníka zo zastávky MHD k Chorvátskemu ramenu?

3.4.2019
0
Chodník pri zastávke na Jungmannovej

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

Po dôstojnom chodníku zo zastávky MHD na Jungmannovej ulici k Chorvátskemu ramenu volajú občania už celé roky.

Ľuďmi vyšliapané chodníky sú dva. Jeden vedúci k Chorvátskemu ramenu (úvodná foto) je na pozemku v správe mestskej časti, druhý, ktorý vedie smerom k Námestiu hraničiarov, je na pozemkoch mesta.
Na oboch majú ľudia problémy, a to nielen keď prší. Rodičia, ktorí chodia kočíkovať deti na pešiu promenádu, starší ľudia aj cyklisti.

Takže, čo ďalej?

MESTSKÁ ČASŤ: „O vybudovanie chodníka sme požiadali už dávnejšie spoločnosť Petržalka City v rámci rekonštrukcie križovatky, lebo za tým účelom si prenajala pozemok,“ informovala nás Mária Halašková z tlačového oddelenia Petržalky. „Hlavné mesto však požiadavku zamietlo a zadefinovalo iné priority, preto dala Petržalka City výpoveď zo zmluvy o nájme pozemku. Mestská časť nemá pre tento rok vyčlenené žiadne finančné prostriedky na vybudovanie nového chodníka, avšak problém bude aj naďalej riešiť, možno aj zriadením dočasného priechodu.“

MESTO: „Ten chodník tu má byť, o tom nepochybujeme,“ vyjadrila sa pre Petržalské noviny viceprimátorka Tatiana Kratochvílová. „Vyžaduje si to projekt, je dosť možné, že aj územné a stavebné rozhodnutie. Urobíme všetko preto, aby realizácia bola v čo možno najkratšom čase.“ Dodala, že mesto nebude čakať, kým sa začne so stavbou 2. etapy električkovej trate. Chodník bude len dočasný, pretože v rámci stavby električkovej trate sa plánuje vybudovať úplne nová križovatka. „Napriek tomu musí byť dostatočne široký, bezpečný a spĺňať všetky normy,“ uviedla Kratochvílová. „Pokúsime sa komunikovať aj s developerom Petržalka City, či by toto nemohla byť jedna z vecí, ktorú urobí v rámci zmluvy s mestom,“ uviedla.

Chodník vedúci zo zastávky k Námestiu hraničiarov:

Zdroj: in

DEVELOPER: „Pôvodná zmluva s mestom bola zrušená pre zmeny, ktoré súviseli s plánovaným rozšírením električkovej trate. Nová zmluva už nehovorila o povinnosti upravovať križovatku Rusovská – Jantárová,“ reagoval Matúš Hrušovský, projektový manažér investora Petržalka City. „Predmetom novej zmluvy boli úpravy povrchu vozovky, revitalizácia zvodidiel, nasvietenie prechodu pre chodcov a oprava dočasného nástupišťa zastávky Jungmanova. Tieto úpravy boli z našej strany zrealizované a odovzdané mestu. S mestom sme pripravení rokovať, avšak ďalšie požiadavky sú už nad rámec požiadaviek vyplývajúcich z jednotlivých stupňov rozhodnutí.“

(in)

Páčil sa vám článok?