VIDEO a FOTO Odpudzujúca a rozbitá zastávka MHD v Dúbravke. Kedy sa dočká rekonštrukcie?

25.3.2019
0
Zastávka Damborského

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Ako po vybombardovaní. Vybité sklenené tabule, hrdzavá konštrukcia, špina a cestujúci, ktorí cez rozbité tabule nerozvážne vstupujú do cesty autám! To je realita električkovej zastávky Damborského na začiatku Dúbravky pri Dome služieb. Rovnako odpudzujúco vyzerá aj podchod od obchodnému domu k nástupištiam električiek.

Zaujímalo nás, kto je za tento stav zodpovedný a kedy sa Dúbravčania a dočkajú kultúrnejšieho čakania na svoje spoje. „Podchod a zastávka Damborského tvoria súčasť modernizácie Dúbravsko-Karloveskej radiály. Podchod sa má stavebno-technicky upraviť pre súčasné normy, zároveň zastávka sa má stať združenou – cestujúci budú mať možnosť prestupu medzi električkou a autobusom,“ povedal pre portal banoviny.sk hovorca Bratislavy Peter Bubla.

VIDEO: Takto prebiehajú chodci zo zastávky na cestu:

Podľa jeho slov by sa s rekonštrukciou malo začať v tomto roku, no nevie presne sľúbiť Bratislavčanom konkrétny termín, nakoľko celý projekt modernizácie a rekonštrukcie je na posúdení na Úrade pre verejné obstarávanie. „Kým on nerozhodne, nedá sa jednoznačne hovoriť o termíne začatia stavby,“ dodal Bubla.

VIDEO:

FOTOGALÉRIA:

VIDEO:

(lb)

FOTO: Okolie rybníkov na Železnej studničke by podľa Mestských lesov nemalo slúžiť ako parkovisko

Na Železnej studničke Mestské lesy obnovili značku zákaz vjazdu k rybníku a zároveň na sociálnej sieti prosia rybárov, ktorí majú povolenie na vjazd, aby využívali parkovisko, ktoré je o 30 metrov nižšie, pričom apelujú na to, že rybníky sú dôležitý rekreačný prvok v lesoparku a preto by chceli, aby bol tento priestor využívaný ako promenáda pre ľudí a nie ako parkovisko.

Páčil sa vám článok?