FOTO: Okolie rybníkov na Železnej studničke by podľa Mestských lesov nemalo slúžiť ako parkovisko

23.3.2019

Zdroj: FB Mestské lesy

Páčil sa vám článok?

Na Železnej studničke Mestské lesy obnovili značku zákaz vjazdu k rybníku a zároveň na sociálnej sieti prosia rybárov, ktorí majú povolenie na vjazd, aby využívali parkovisko, ktoré je o 30 metrov nižšie, pričom apelujú na to, že rybníky sú dôležitý rekreačný prvok v lesoparku a preto by chceli, aby bol tento priestor využívaný ako promenáda pre ľudí a nie ako parkovisko.

akujem Mestským leso Bratislava sa túto iniciatívu. Viackrát som upozorňoval aj mestskú políciu, že autá rybárov naozaj znehodnocujú tento priestor. Povolenky na vjazd na Cestu mládeže (asfaltka spod Červeného mosta po Sanatórium) vydáva Magistrát hlavného mesta, bohužiaľ vydáva povoleniek veľa a bez jasných pravidiel. Napriek tomu, autá nemajú čo parkovať na lesných pozemkoch (kde už povolenka neplatí), pri rybníkoch a podobne a aj preto som v tejto veci už kontaktoval ako mestský poslanec magistrát a verím v dobré riešenie v prospech rekreácie a ochrany prírody. Železná studienka ma prioritne patriť návštevníkom, určite nie autám. Rybníky nie sú parkovisko," napísal do diskusie pod zverejnené fotografie na facebookovej stránke Mestských lesov poslanec Jakub Mrva.

Zdroj: FB Mestské lesy

​Toto je ideálny stav....

"Autá nemajú v lesoparku čo robiť, ale povolenia sa vystavujú jedna radosť. Je iné ak tam má niekto miesto trvalého bydliska (pár obyvateľov) a ak tam niekto ide na ryby, opekať... Som zvedavý či sa to vôbec niekedy zmení k lepšiemu," povzdychol si ďalší diskutujúci Filip. Na druhej strane sa však ozval aj pán, ktorý tvrdí, že áut v bezprostrednom okolí rybníka nikdy tak veľa neparkuje a bolo ich tam toľko jedine počas nedávnych rybárskych pretekov.

Rozhodli sme sa, že budeme situáciu na Železnej studničke priebežne monitorovať a veríme, že rovnaký postup a prísnejšie podmienky na vydávanie povoleniek zvolia aj kompetentné orgány mesta.

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie