FOTO a VIDEO: Absurdita v Dúbravke: Nemôžu odstrániť starý asfalt zo svojho pozemku!

20.3.2019
Asfalt pri Dome služieb v Dúbravke

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Kocúrkovo? Nie! Bratislavská Dúbravka! V okolí Domu služieb, na začiatku tejto mestskej časti je asfalt, ktorý sa obyvateľom už roky rozpadáva pod nohami. Mestská časť by to aj chcela riešiť, ale naráža na problém. A to úplne absurdný. Pozemok patrí mestu, no poškodený asfalt nie!

Mestská časť Dúbravka sa snaží už roky dať tento problém do poriadku, no neúspešne. „Na magistrát Hlavného mesta Bratislavy sme od roku 2016 napísali bývalému vedeniu celkovo 12 oficiálnych listov a absolvovali sme viacero osobných stretnutí ohľadom tohto problému,“ informovala nás hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

FOTOGALÉRIA:

​A výsledok? Stále rovnaká odpoveď. Pozemok patrí mestu, no asfalt nie. Z tohto dôvodu mesto nemôže asfalt opraviť či odstrániť. „Asfaltová plocha pri Dome služieb na ulici M. Schneidera Trnavského v mestskej časti Bratislava-Dúbravka, ktorá sa nachádza na pozemku registra „C“ parc. č. 2825/1 k.ú. Dúbravka, nebola po vybudovaní odovzdaná do majetku hlavného mesta. A teda nie je zaradená do správy hlavného mesta. Z uvedeného dôvodu mesto neuvažuje a nemá v pláne opravu plochy,“ takto reagovalo a vysvetľovalo svoju nečinnosť bývalé vedenie magistrátu kompetentným z Dúbravky. A preto asfalt by mal vraj odstrániť ten, kto ho tam dal. A kto to bol? Nikto netuší.

Ako sa s poškodenou a neestetickou asfaltovou plochou na svojich pozemkoch vysporiada nové vedenie hlavného mesta? Zostanú obyvatelia okolitých domov rukojemníkmi týchto absurdít? Správu budeme aktualizovať o reakciu magistrátu.

(lb)

Páčil sa vám článok?