Bývalé detské ihrisko na Hany Meličkovej nahradí komunitná záhrada

18.3.2019
0
Komunitná záhrada

Zdroj: karlovaves.sk

Páčil sa vám článok?

Priestor ihriska za bytovým domom na Hany Meličkovej 25 v bratislavskrej karlovej vsi sa v apríli premení na komunitnú záhradu.

"Spoločné záhradkárčenie je aktuálnym trendom a ponúka možnosť lepšieho spoznania susedov z okolia pri nenáročnej manuálnej práci.Komunitná záhrada však potrebuje nájsť svoju komunitu," uvádza Karlova Ves na svojej stránke.

Komunitná záhrada bude mať rozmery 10 x 8 metrov, čo poskytuje priestor na zasadenie viacerých prvkov. Srdcom záhrady bude 11 vyvýšených záhonov, na pestovanie byliniek a zeleniny.  Pridanou hodnotou záhrady budú jedlé kríky, z ktorých sa dajú oberať plody.

V záhrade by mal byť aj domček pre ježkov alebo hmyzí hotel. Záujemcovia o aktívnu prácu v komunitnej záhrade sa môžu prihlasovať na referáte životného prostredia na mailovú adresu zahrada@karlovaves.sk do 28. marca 2019. Záhony budú prideľované v poradí, akom sa záujemcovia budú prihlasovať.

Nová komunitná záhrada bude pre záujemcov bezplatná, potrebný materiál dodá obyvateľom karloveský miestny úrad a začiatkom apríla obyvatelia spoločne založia počas sobotňajšej brigády.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?