V Karlovej Vsi je narušený ďalší múr. Zakázali pod ním parkovať

5.3.2019
0
Adámiho ulica

Zdroj: karlovaves.sk

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Karlovej Vsi hrozí zosuv ďalšieho múru. Po tom, čo sa v januári zosunul oporný múr pod bytovým domom na Ul. Ľudovíta Fullu, mestská časť upozornila, že opravu bude potrebovať aj múr na Adámiho ulici.

Ako informovala mestská časť na svojom webe, na možné poškodenie múru upozornili po havárií potrubia miestni obyvatelia. Statik v posudku konštatoval, že múr je v zlom stave a zároveň navrhol krátkodobé a dlhodobé opatrenia na riešenie situácie. Jedným z krátkodobých opatrení je zákaz  parkovania vozidiel vo vyznačenej, najviac ohrozenej časti múru. 

„Obyvatelia by mali rešpektovať dopravné značenie a neparkovať pod ani nad múrom vo vyznačenej časti. Tento zákaz potrvá aj po vykonaní nevyhnutných dočasných opatrení,“ povedala vedúca referátu dopravy Michaela Konečná. Okrem toho bude treba očistiť korodujúce časti konštrukcie od hrdze a naniesť novú povrchovú vrstvu cementovej malty.

Zdroj: Google maps

​Najviac ohrozenú časť múru s vyznačeným zákazom parkovania vozidiel bude nutné spevniť provizórnym šikmým podperným systémom z oceľových profilov. S kompletnou rekonštrukciou múru sa počíta v najbližších rokoch. Okrem toho, že je nutné opraviť  poškodené hydroizolácie múru, bude treba najmä kompletne asanovať železobetónovú časť múru a postaviť ho nanovo. Miestny úrad  momentálne intenzívne pracuje na realizácii krátkodobých opatrení a opráv.

(ms, ts)

Páčil sa vám článok?