Petržalka tento rok plánuje viacero aktivít: Čo všetko chcú zrealizovať?

20.1.2019
Žena hľadá wi-fi

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Zisťovali sme, čo Petržalku v roku 2019 čaká, na čom mestská časť pracuje a čo by jej vedenie chcelo, aby sa v nadchádzajúcom roku zrealizovalo pre obyvateľov

„Mestská časť Bratislava-Petržalka plánuje viac-menej pokračovať v tradičných aktivitách, preto spomenieme len niektoré zaujímavé projekty, ktoré má pod palcom oddelenie projektového riadenia,“ informovala nás Mária Halašková z tlačového oddelenia mestskej časti.

Projekt „Vybudovanie denného stacionáru pre seniorov na Vavilovovej ulici“ - Cieľom projektu je vybudovanie denného stacionára pre seniorov vybudovaním prístavby a nadstavby v rámci existujúcej budovy bývalej materskej školy. Kapacita novovybudovaného denného stacionára bude 24 klientov denne.

Projekt „Rekonštrukcia budovy ZŠ Turnianska za účelom navýšenia kapacít MŠ“ - Týmto projektom chce mestská časť Bratislava-Petržalka zrealizovať rekonštrukciu a prestavbu 1. a 2. nadzemného podlažia existujúcej prístavby Základnej školy Turnianska pre účely zriadenia štyroch tried materskej školy.

Projekt „Oprava hasičskej zbrojnice DHZ MČ Bratislava-Petržalka“ - Ministerstvo vnútra SR vyhlásilo výzvu zameranú na podporu zvýšenia ochrany pred požiarmi prostredníctvom výstavby, rekonštrukcie a modernizácie stavieb a opravy budov. Hlavným cieľom projektu je podpora ochrany pred požiarmi.

​Projekt „Výstavba ihriska pre deti a dospelých s viacnásobným postihnutím na Blagoevovej ulici“ - Mestská časť plánuje ukončenie výstavby ihriska pre deti a dospelých pre hendikepovaných. Potreba ihriska pre deti s hendikepom vyplynula z požiadaviek rodičov detí s viacnásobným postihnutím, ktorí majú záujem o bezbariérové ihrisko prispôsobené ich potrebám.

Projekt bezplatného prístupu na WiFi na území mestskej časti Bratislava-Petržalka v rámci grantového programu Európskej komisie „WiFi4EU“ - Mestská časť Bratislava-Petržalka bola úspešná v grantovom programe „WiFi4EU“ a ako úspešný žiadateľ získala poukaz v hodnote 15 000 eur na zriadenie WiFi služieb pre verejnosť. Lokality na inštaláciu hotspotov schválilo petržalské zastupiteľstvo ešte v apríli 2018. Poslanci vtedy odsúhlasili budovy kultúrnych zariadení Petržalky, Veľký Draždiak, budovu miestneho úradu, Námestie Republiky, Vlastenecké námestie a priestor pred Technopolom, priestor pred TPD na Farského ulici a vnútroblok Jama, z ktorých bude Petržalka vyberať.

(mh)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie