Starosta Petržalky Ján Hrčka si buduje svoj tím: Kto prišiel a kto odišiel?

19.1.2019
Ján Hrčka - starosta Petržalky

Zdroj: Ján Hrčka

Páčil sa vám článok?

Nástup nového starostu Petržalky Jána Hrčku zatiaľ personálne zemetrasenie na úrade nepriniesol. A dalo by sa povedať, že nateraz ide len o „kozmetické zmeny“. Viaceré vedúce pozície z éry Vladimíra Bajana zostali po minuloročných novembrových komunálnych voľbách bez zmeny.

Ján Hrčka si svojich ľudí priniesol na sekretariát a do svojej kancelárie, žiadne zmeny organizačnej štruktúry či väčšia personálna obmena sa ale do začiatku januára nekonala a pravdepodobne sa ani nechystá. Hrčkov tím tak tvoria nateraz šiesti noví ľudia, posty poradcov starostu sú ešte neobsadené a nie je ani jasné, či sa vôbec budú obsa­dzovať. Riaditeľkou Hrčkovej kancelárie sa stala Petra Vančová, ktorá predtým pracovala v kancelárii prednostu Karlovej Vsi, kde mala na starosti prípravu a realizáciu projektov. Na sekretariát od januára nastúpili Ľudmila Pastorová a Katarína Takáčová. Zmena sa udiala aj na pozícii riaditeľa oddelenia komunikácie s verejnosťou, na ktorej Radovan Choleva vymenil dovtedajšiu riaditeľku Silviu Vnenkovú.

Choleva predtým pracoval ako šéf komunikácie na úrade Bratislavského samosprávneho kraja, v Starom Meste, na bratislavskom magistráte a podieľal sa na viacerých volebných kampaniach. Spolu s ním na komunikačné oddelenie nastúpil aj Vladimír Benko.

​Bez zmeny zatiaľ ostáva významná pozícia na Hrčkovom úrade, a tou je prednosta úradu. Tento post naďalej zastáva Miroslav Štefánik, ktorý pôsobil na úrade počas starostovania Vladimíra Bajana, ktorý už v posledných voľbách nekandidoval. Ako jeho dvojku si Ján Hrčka priviedol na úrad bývalého zástupcu riaditeľa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR – Ivana Kezmana, ktorý zastáva post zástupcu prednostu.

Úrad najväčšej bratislavskej mestskej časti čakajú v najbližšom čase viaceré výberové konania. Po komunálnych voľbách a výmene vedenia sa uvoľnili viaceré vedúce pozície. „Na organizačnom, stavebnom a školskom oddelení odišli vedúci (dvaja do dôchodku, jeden do inej mestskej časti), momentálne sa hľadá ich náhrada,“ napísal nám šéf komunikačného oddelenia Radovan Choleva.

(mc)

Páčil sa vám článok?