Sú pre vás kandidáti na poslancov či starostov iba nudné mená v zozname? U nás sa o nich môžete dozvedieť viac

16.10.2018
Komunálne voľby 2018

Zdroj: BN

Páčil sa vám článok?

Komunálne voľby, v ktorých si zvolíme miestnych poslancov, starostov či primátora, sa blížia. Konať sa budú už 10. novembra 2018. Možno ste si už pozreli zoznamy kandidátov, no z vypísaných mien ste sa pravdepodobne veľa nedozvedeli. Bratislavské noviny sa preto rozhodli vám pomôcť, aby ste vedeli, koho volíte a dali hlas ľuďom, ktorí si to zaslúžia a vedia nášmu mestu pomôcť.

Pripravili sme pre vás sekciu venovanú blížiacím sa voľbám, v ktorej sa môžete dozvedieť všetko podstatné. V manuáli voliča napríklad zistíte, ako voliť, koľkých kandidátov v ktorej mestskej časti krúžkovať a podobne. U nás však dostanete aj možnosť zoznámiť sa s jednotlivými kandidátmi. Teda zistiť, ako vlastne vyzerajú, aký je ich životný príbeh, kto sú a čo by radi po svojom zvolení presadzovali. V Bratislave si budeme voliť primátora, starostov mestských častí, poslancov mestského zastupiteľstva a poslancov miestnych zastupiteľstiev mestských častí. Dohromady teda ide o stovky a stovky ľudí, v zozname ktorých sa zorientovať naozaj nie je jednoduché.

Kompletné zoznamy kandidátov nájdete na našom webe a záleží už len na komunálnych politikoch, či sa rozhodnú, aby ste sa o nich dozvedeli viac. Po dohode s redakciou Bratislavských novín totiž môžu na našej stránke zverejniť svoj profil (formulár na profil kandidáta nájdu  TU) či preklik na svoju vlastnú stránku. Kandidátov, ktorí tak urobili, spoznáte podľa toho, že sú v zozname vyboldovaní (vyznačení hrubším písmom) a na ich meno možno kliknúť. Ako to funguje, si môžete pozrieť na príklade zoznamu kandidátov na poslancov v Novom Meste či zozname kandidátov na starostov v Starom Meste. Ďalší kandidáti, ktorí majú záujem o sebe prezradiť viac, budú v zozname v najbližích dňoch pribúdať.

Kandidáti na primátora

Kandidáti na starostov

Kandidáti na poslancov

(ms)

Páčil sa vám článok?