Mesto opravilo povrch parkovacej plochy pred cintorínom Vrakuňa

25.9.2018
Záchytné parkovisko

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto opravilo povrch parkovacej plochy pred cintorínom Vrakuňa na mieste budúceho záchytného parkoviska. Parkovacia plocha už bola totiž v zlom stave a potrebovala opravu najmä pre bezpečnosť návštevníkov cintorína.

Opravu realizovala mestská príspevková organizácia Marianum od júna do septembra v súčinnosti s mestskou časťou Vrakuňa. Mesto vyčlenilo na tento účel vo svojom rozpočte 350.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

Trojmesačná oprava poškodeného povrchu na parkovisku pozostávala z odstránenia poškodeného asfaltu a tiež opravy kanalizácie pre zabezpečenie efektívneho odvádzania zrážkovej vody. Novoopravená parkovacia plocha na cintoríne Vrakuňa poslúži nielen návštevníkom cintorína, ale aj ľuďom, ktorí tu zaparkujú svoje autá a do centra pôjdu MHD. Určená je aj pre trolejbusy, ktoré sa v týchto miestach otáčajú.  

"Budovanie záchytných parkovísk vedie k odľahčeniu zahustenej dopravy v meste, kde denne dochádza za prácou viac ako 100.000 ľudí. Z tohto dôvodu hlavné mesto obstaralo vyhľadávaciu štúdiu možnosti realizácie záchytných parkovísk a parkovacích domov v Bratislave za účelom komplexného zmapovania možných lokalít pre vybudovanie záchytných parkovísk," priblížila Onufer. Celkovo je vytypovaných 32 lokalít na ich vybudovanie. Jednou z nich je cintorín Vrakuňa, kde momentálne prebieha proces nadobudnutia právoplatnosti stavebných povolení vydaných stavebnými úradmi Vrakune a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). "Okrem záchytného parkoviska vo Vrakuni sú v pláne aj ďalšie na Janíkovom dvore, v areáli Dopravného podniku Bratislava na Jurajovom dvore či vo Vajnoroch," spresnila hovorkyňa.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?