Výmena asfaltu: Od zajtra sa začne opravovať cesta na Hradskej aj chodník na Jarošovej

9.8.2018

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto začne vo štvrtok 9. augusta s opravou Hradskej ulice v MČ Bratislava – Vrakuňa. Bude sa opravovať úsek od Pentagonu po Šíravskú ulicu. Premávka bude zúžená do jedného jazdného pruhu. Práce na oprave cesty by mali trvať približne mesiac. Okrem toho mesto začne aj s opravou chodníka na Jarošovej ulici v MČ Nové Mesto.

Oprava Hradskej v MČ Vrakuňa od Pentagonu po Šíravskú ulicu sa bude realizovať od 9.8.2018 do 6.9.2018. Celkovo sa jedná o opravu približne 1 km jazdného pruhu. Oprava bude spočívať v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky a položení nového asfaltového krytu. Súčasťou opravy bude aj oprava chodníkov.

„Ani horúce letné počasie nám nebráni pokračovať v opravách ciest, ktoré idú podľa plánu. Zajtra začíname s opravou Hradskej, dôležitej komunikácie vo Vrakuni. Týmto chcem poprosiť občanov o strpenie počas stavebných prác a vodičov o trpezlivosť s dopravnými obmedzeniami,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Počas opravy bude premávka usmernená prenosným dopravným značením v zmysle prerokovaného a odsúhlaseného projektu organizácie dopravy. 

Taktiež od štvrtka 9.8.2018 začína hlavné mesto aj s rozsiahlou opravou chodníka na Jarošovej ulici v Novom Meste v celom úseku od križovatky s Vajnorskou po križovatku s Kukučínovou ulicou v dĺžke cca 600 m. Predpokladané ukončenie prác na tomto úseku je 26.8.2018.

O opravách ciest hlavné mesto pravidelne informujeme vodičov a verejnosť prostredníctvom sociálnej siete Facebook na „Bratislava Works, ako aj prostredníctvom dopravných servisov. Mesto využíva aj informačné elektronické tabule, ktoré niekoľko dní pred opravou dôležitých dopravných ťahov informujú vodičov o oprave.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?