Úbytok športovísk by sa už mal zastaviť

17.11.2006
Páčil sa vám článok?

Od deväťdesiatych rokov v meste neustále ubúdajú športoviská a športové zariadenia, čo je predmetom silnejúcej kritiky občanov. Vedenie mesta Bratislava chce tento nepriaznivý trend zvrátiť.

Na poslednom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci schválili zriadenie mimorozpočtového finančného fondu na podporu rozvoja telesnej kultúry v meste. Do konca novembra budúceho roku má byť vypracovaná systematická pasportizácia existujúcich športovísk a športových zariadení v Bratislave vo väzbe na územný plán mesta. Do toho istého termínu má byť vypracovaný návrh koncepcie rozvoja telesnej kultúry v meste na roky 2007 - 2015, ktorý bude predložený na zasadnutie mestského zastupiteľstva.

Pri predajoch majetku mesta Bratislavy sa odteraz majú do novovytvoreného mimorozpočtového finančného fondu na podporu rozvoja telesnej kultúry v Bratislave odvádzať dve percentá finančného výnosu za predaný majetok. Do 10. februára budúceho roku majú byť vypracované pravidlá na používanie prostriedkov zo spomínaného fondu a predložené na schválenie mestskému zastupiteľstvu. Poslanci okrem toho odhlasovali, že odteraz pri každom predaji majetku mesta Bratislavy, ktorý sa negatívnym spôsobom dotýka existujúcich športovísk, bude investor v kúpnopredajnej zmluve zaviazaný, aby vybudoval náhradné športoviská.

Poslanci sa touto problematikou zaoberali predovšetkým preto, lebo nebola predmetom rokovania mestského zastupiteľstva už takmer 16 rokov.

Páčil sa vám článok?