Po kontrole padlo trestné oznámenie

13.10.2016
0
Po kontrole padlo trestné oznámenie - znak_novemesto
Páčil sa vám článok?

Miestny kontrolór mestskej časti Nové Mesto podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti s vykonanou plánovanou kontrolou v Základnej škole Riazanská.

„V účtovníctve kontrolný tím našiel vážne problémy, keď niektoré platby dodávateľom služieb pre školu skončili na účtoch súkromných osôb, preto bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu sprenevery,” informoval starosta Nového Mesta R. Kusý.

Pracovná skupina vedená miestnym kontrolórom vykonala v škole kontrolu od januára až augusta tohto roka. Počas nej im bolo oznámené, že došlo v účtovníctve školy k strate účtovných programov a dát.

Pri kontrole výpisov z bankových účtov školy sa okrem iného zistilo, že niektoré platby za služby boli uhradené na iné číslo účtu, než je uvedené na faktúre. Skutočné platby šli na súkromné účty rôznych osôb. Boli tiež zistené prípady, keď úhrady boli bez priložených faktúr.

Trestné oznámenie podala aj riaditeľka školy. „Kontrola prišla v januári a trvala až do augusta, po tom, ako som sa oboznámila s jej výsledkami, podala škola trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ informovala riaditeľka ZŠ Emília Pošvancová, ktorá ku koncu októbra končí vo svojej funkcii.

(mt)

Páčil sa vám článok?