Už aj v Dúbravke sa dá ohlásiť pobyt

30.1.2016
0
Už aj v dúbravke sa dá ohlásiť pobyt - dubravka_urad
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Dúbravka má svoju ohlasovňu pobytov. Za prihlásením trvalého či prechodného pobytu tak už ľudia nemusia chodiť ďaleko, všetko sa dá vybaviť na miestnom úrade v budove na Žatevnej 4 v čase úradných hodín, v pondelok, stredu a vo štvrtok.

Okrem ohlásenia trvalého či prechodného pobytu v mestskej časti sa dá pobyt aj zrušiť, odhlásiť sa z pobytu v zahraničí či pobyt potvrdiť. Na vybavenie trvalého pobytu je potrebný platný občiansky preukaz alebo potvrdenie o občianskom preukaze, platný cestovný doklad Slovenskej republiky alebo osvedčenie o štátnom občianstve SR nie staršie ako šesť mesiacov, ak ide o návrat z cudziny a ak ide o dieťa mladšie ako 18 rokov, rodný list a prítomnosť zákonného zástupcu s platným občianskym preukazom. Nutný je aj originál výpisu z listu vlastníctva alebo Rozhodnutie o povolení vkladu. Ďalšie doklady sú potrebné, ak sa zmenil rodinný stav, čiže po svadbe alebo po rozvode.

V prípade, že pri nahlasovaní trvalého pobytu nejde o vlastníka alebo spoluvlastníka alebo o manžela, manželku či nezaopatrené dieťa, je potrebné priniesť aj písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na trvalý pobyt. Ide o potvrdenie, ktoré musí mať osvedčené podpisy všetkých vlastníkov či spoluvlastníkov nehnuteľnosti, prípadne vlastníci môžu dať súhlas priamo na ohlasovni pobytov.

Všetky doklady sa predkladajú v origináloch, slúžia len na nahliadnutie.

(ts)

Páčil sa vám článok?