Leto využili v Dúbravke na opravy základných aj materských škôl

27.8.2015
0
Leto využili v dúbravke na opravy základných aj materských škôl - zs_prikrizi
Páčil sa vám článok?

Dúbravka začína odstraňovať havarijné stavy v školách. Ministerstvo poskytlo školám peniaze na odstraňovanie havarijných stavov. Dúbravka získala 20-tisíc eur.

„Vybrali sme najnutnejšie opravy na školách pred začiatkom nového školského roka,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Z dotácie bude opravená strecha nad telocvičnou Základnej školy Nejedlého a v Základnej škole Pri kríži vymeníme starú PVC podlahu a svietidlá v triedach.“

Mestská časť využíva letné prázdniny na opravy. Počas leta sa už pracovalo v piatich materských a v dvoch základných školách. K najdrahším patrili rekonštrukcie detských kúpeľní a toaliet. Materskej škole Cabanova pri opravách kúpeľní pomohla dotácia z úradu vlády.

Počas leta mestská časť pokračuje aj v riešení nedostatku miest v materských školách. Nová materská škola vzniká rekonštrukciou budovy niekdajšej materskej školy na Fedákovej ulici. Na opravu priestorov pripravujú projektovú dokumentáciu. Peniaze získala Dúbravka v rámci dotácie od ministerstva školstva, na rozšírenie miest v materských školách dostala podporu 160-tisíc eur.

(du)

Páčil sa vám článok?