Zdevastovaná budova v centre Dúbravky by už nemala viac strašiť

23.7.2015
0
Zdevastovaná budova v centre dúbravky by už nemala viac strašiť - kpt_rasu
Páčil sa vám článok?

Vypálená, zničená a najmä nebezpečná. Taká je dnes budova na Ulici kpt. Rašu v centre Dúbravky. Roky stojí opustená, pustne, prespávajú v nej bezdomovci, stretáva sa tu aj mládež či narkomani. Požiare, výjazdy polície, sťažnosti obyvateľov sú tu viac než časté. Po zotmení sa ľudia boja prechádzať okolo.

Zmeniť to chce nové vedenie mestskej časti Bratislava Dúbravka. Rozhodlo, že budovu, v ktorej v minulosti fungovala aj materská škola, získa a prostredníctvom grantov či súkromných partnerov zrekonštruuje a dá jej nové sociálne využitie.

Budova mala doteraz viacerých vlastníkov, čo komplikovalo obnovu a aj starostlivosť o ňu. Starosta Martin Zaťovič preto od nástupu do funkcie rokoval so spoluvlastníkmi, nakoniec prišlo k dohode. Dve pätiny doteraz vlastnil Slovenský Červený kríž a zvyšok patril ministerstvu vnútra. Dúbravskí poslanci na utorkovom zastupiteľstve schválili odkúpenie podielu od Slovenského Červeného kríža za 12-tisíc eur a zámenu s ministerstvom vnútra.

Za časť objektu na Ulici kpt. Rašu dostalo ministerstvo telocvičňu v škole na Bilíkovej. Budovu aj tak ministerstvo vlastní, šlo teda len o scelenie majetku rezortu. Ministerstvo Dúbravke ešte doplatí 15-tisíc eur.

(du)

Páčil sa vám článok?