Cez prázdniny sa v školách naplno pracuje

23.7.2015
0
Cez prázdniny sa v školách naplno pracuje - ms_pri_krizi
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia kúpeľní a toaliet, izolácie strechy či riešenie vlhnutia steny. Mestská časť Dúbravka využíva letné prázdniny na opravy a práce v budovách svojich materských a základných škôl.

Toto leto sa pracuje v piatich materských a v dvoch základných školách. K najdrahším patria rekonštrukcie detských kúpeľní a toaliet. Na ihriská Materskej školy Pri kríži a Švantnerova získala mestská časť dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja vo výške 8-tisíc eur, Materskej škole Cabanova pri opravách kúpeľní pomohla dotácia z úradu vlády. Havárie a stav budov základných škôl chce Dúbravka riešiť z peňazí v rámci dotácií od ministerstva školstva.

Materské a základné školy v správe mestskej častí sú staršie objekty. V niektorých okrem zlého technického stavu budov pribudli po bývalom vedení Dúbravky aj zle vyfakturované rekonštrukčné práce či tisícové pokuty a škody.

Prednosta miestneho úradu Rastislav Bagar hovorí, že mestská časť musela napríklad zaplatiť pokutu takmer 2 400 eur za neoprávnený odber elektriny v Materskej škole na Bazovského. Podobne bola problematická v minulosti aj nepodarená rekonštrukcia dvoch sociálnych zariadení s kúpeľňami pre deti v Materskej škole na Švantnerovej ulici.

(du)

Páčil sa vám článok?