Dúbravka povolila hazard len do desiatej

24.5.2015
0
Dúbravka povolila hazard len do desiatej - herna
Páčil sa vám článok?

Dúbravskí poslanci schválili otváracie hodiny pre herne a prevádzky hazardných hier. Starosta Dúbravky Martin Zaťovič vysvetlil, že mestská časť chce takouto formou obmedziť hazard, stále vznikajúce nové herne a zvýšiť bezpečnosť.

Po novom budú môcť byť prevádzky hazardných hier Dúbravke otvorené od 10.00 do 22.00 h. Schválené všeobecne záväzné nariadenie by malo platiť od 1. júna. Kontrolovať jeho dodržiavanie môžu zamestnanci mestskej časti a mestská polícia. Okrem času v prevádzkach hazardných hier zmenila Dúbravka aj časy stavebnej činnosti vonku a dnu. V interiéri je počas víkendu stavebná činnosť zakázaná, vonku sa môže pracovať len v sobotu od 8.00 do 13.00 h.

Uplatňovať takúto reguláciu plošne namiesto obmedzenia jednotlivých problematických prevádzok je však z hľadiska zákona diskriminačné, tvrdia asociácie prevádzkovateľov herní. „Podľa našich právnych analýz je direktívne obmedzenie celého jedného odvetvia v rozpore s viacerými zákonmi. Samospráva by mala riešiť problémy konkrétnych prevádzok,“ povedal hovorca asociácií Juraj Danielis.

(mm)

Páčil sa vám článok?