Zaťovič si pochvaľuje komunikáciu, je lepšia na úrade aj s Dúbravčanmi

9.5.2015
0
Zaťovič si pochvaľuje komunikáciu, je lepšia na úrade aj s dúbravčanmi - zatovic_martin
Páčil sa vám článok?

Slabá komunikácia medzi jednotlivými oddeleniami, to bol prvý poznatok starostu Dúbravky Martina Zaťoviča po prevzatí novej funkcie.

„Počítače akoby slúžili iba ako písacie stroje. S tým súvisela nízka komunikácia úradu navonok, ale i medzi sebou. Obdobne to bolo s komunikáciou navonok – k občanovi. Odskúšali sme preto s úspechom prvý priamy prenos z rokovania zastupiteľstva, aby občania videli priamo poslancov, ktorých si zvolili,“ prezradil Martin Zaťovič.

Podľa jeho slov sa potvrdilo, že občania sa zaujímajú o dianie v Dúbravke. „Na ich návrh okrem komunikácie cez sociálnu sieť som sa rozhodol od apríla zaviesť pravidelné stretnutia s občanmi pod názvom Na slovíčko so starostom. Od marca opäť vydávame Dúbravské noviny,“ povedal Zaťovič .

Hneď po nástupe musel riešiť niektoré problémy: „Napríklad dedičstvo rozpracovaných stavebných projektov či problémovú výstavbu na ulici Pod záhradami. Ďalším problémom je plánovaná výstavba na Tranovského, ktorá súvisí s predĺžením Homolovej ulice cez zelený svah. Aby nevznikali ďalšie problémy, zastupiteľstvo odsúhlasilo prípravu územného plánu zóny.“

Zaťoviča a nové mestské zastupiteľstvo čaká aj riešenie zlého technického stavu niektorých budov a oprava komunikácií. „To všetko zasiahne náš rozpočet. Snažíme sa hľadať možnosti, ako ho naplniť a problémy postupne riešiť. Jedným z riešení je tvorba fondu na opravu ciest, do ktorého budú prispievať investori. Na rekonštrukciu budov sa snažíme hľadať externé finančné zdroje, či už z eurofondov, alebo z rôznych grantov. Ako príklad uvediem budovu na Fedákovej ulici. Na základe výzvy ministerstva školstva sa uchádzame o dotáciu na rekonštrukciu tejto pustnúcej budovy, z ktorej bude nová 4-triedna materská škola. O budove na Ul. kpt. Rašu, kde sú veľké problémy s kriminalitou, už rokujeme s majiteľmi a verím, že čoskoro sa stane naším majetkom. Potom budeme vedieť problémy riešiť a budovu aj zrekonštruovať,“ dodal Zaťovič.

(mm)

Páčil sa vám článok?