Dúbravka v priamom prenose

20.2.2015
0
Páčil sa vám článok?

Miestni poslanci v Dúbravke budú v utorok 24. februára prvýkrát rokovať v priamom prenose. Miestne zastupiteľstvo bude totiž možné sledovať aj cez internet na stránke Dúbravskej televízie, ktorá prenos zabezpečuje. Po novom sa zastupiteľstvo nebude začínať ráno, ale až o 14. hodine, aby ho podľa starostu Dúbravky Martina Zaťoviča mohlo sledovať čo najviac ľudí.

Online vysielanie je len jedným z krokov približovania sa samosprávy Dúbravčanom. Nové vedenie mestskej časti vytvorilo už aj oficiálnu stránku Dúbravky na Facebooku s cieľom nielen ľudí informovať o dianí mestskej časti, ale aj zlepšiť komunikáciu samosprávy s obyvateľmi.

Ďalším krokom bude nevyhnutná zmena súčasnej oficiálnej webovej stránky mestskej časti. V rebríčku transparentnosti samospráv, ktorý zostavila v roku 2014 Transparency International Slovensko (TIS), bola totiž Dúbravka až na 83. mieste, v Bratislave na tom bola horšie len Vrakuňa. TIS hodnotila účasť verejnosti na rozhodovaní a prístup k informáciám, ktoré sa týkajú verejného obstarávania a zabezpečovania služieb, predaja a prenájmu majetku, rozpočtu, dotácií a grantov, bytovej, sociálnej a personálnej politiky, etiky a konfliktu záujmov, územného plánovania, činnosti stavebného úradu, obecných podnikov a investícií.

„Chceme to zmeniť a dostať Dúbravku vyššie,“ hovorí starosta M. Zaťovič. Mestská časť preto minulý týždeň už aj začala s verejným prerokúvaním výstavby, ktorá trápi Dúbravčanov.

Vysielanie z dúbravského zastupiteľstva možno sledovať na http://www.dubravskatv.sk/cms/miestne-zastupitelstvo-mestskej-casti-bratislava-dubravka-nazivo.

lum

Páčil sa vám článok?