Mestskí poslanci budú opäť hovoriť o plote

13.5.2014
0
Mestskí poslanci budú opäť hovoriť o plote - plot1
Páčil sa vám článok?

Skupina mestských poslancov sa koncom apríla stretla s veľvyslancom USA na Slovensku Theodorom Sedgwickom, aby diskutovali o plote, ktorý chráni budovy amerického veľvyslanectva z Hviezdoslavovho námestia a Paulíniho ulice. Na májové zasadnutie mestského zastupiteľstva chce totiž primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD) opäť predložiť návrh na predĺženie nájmu verejného priestranstva okolo veľvyslanectva.

Pozemky má USA prenajaté od mesta do 15. februára 2015. Američania však požadujú predĺžiť nájom o 18 mesiacov, teda do 15. augusta 2016. Za ten čas sa má nájsť riešenie.

Stretnutie amerického veľvyslanca s mestskými poslancami žiadny konkrétny výsledok neprinieslo. Podľa dostupných informácií síce vyjadril pochopenie pre odmietavý postoj poslancov k plotu, žiadne riešenie však nenavrhol. Hovoril však o čiastočných úpravách v podobe vybudovania estetického oplotenia a zelene medzi budovou a plotom, ktoré by ladilo s okolím.

Podľa zmluvy z februára 2005 bolo „nájomné stanovené vo výške 1 slovenskej koruny za celé obdobie nájmu“. Nie je však známe, aké navrhuje veľvyslanec nájomné za predĺženie nájomnej zmluvy o 18 mesiacov.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?