Staré Mesto schválilo nariadenie o elektronickej komunikácii

24.9.2013
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestskej časti Staré Mesto dnes schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré upravuje poskytovanie elektronických služieb na území mestskej časti. Elektronická komunikácia so staromestským úradom ostáva založená na báze dobrovoľnosti.

Elektronicky môže s úradom komunikovať iba tá fyzická alebo právnická osoba, ktorá o to prejaví záujem a zaregistruje sa. "Prostredníctvom osobnej elektronickej schránky potom môže doručovať žiadosti a oznámenia, rovnako bude táto schránka slúžiť na doručovanie rozhodnutí, príp. povolení zo strany úradu," informoval hovorca Starého Mesta Tomáš Halán.

Zoznam elektronických formulárov je uvedený na stránke mestskej časti, prostredníctvom ktorej sa elektronické služby samosprávy poskytujú. "Je to krok pre občanov, ale aj pre samotnú mestskú časť. Prínosom by mala byť finančná úspora na poštovnom a kancelárskom zariadení," zdôraznila starostka Tatiana Rosová.

VZN nadobúda účinnosť 15. októbra 2013. Staré Mesto prijíma normu skôr, ako bol prijatý zákon o elektronickom výkone verejnej moci v NR SR.

(TASR)

Páčil sa vám článok?