Petržalka žiada ľudí, aby nahlásili odhodené injekčné striekačky

18.9.2013
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Petržalke začnú v najbližších dňoch zbierať odhodené injekčné striekačky. Samospráva totiž získala grant na zber použitých striekačiek, vyškolila pracovníkov a dnes žiada aj obyvateľov, aby nájdené striekačky nahlásili miestnemu úradu.

Na boj proti použitým injekčným striekačkám získala Petržalka grant vo výške 6000 eur. Využila možnosť Rady vlády SR pre prevenciu kriminality na Ministerstve vnútra SR a ešte vo februári vypracovala projekt Bezpečnosť obyvateľov a parky bez drog a ihiel. "Petržalská samospráva si uvedomuje, že napriek znižujúcemu sa počtu drogovo závislých, ako potvrdzujú aj štatistiky, je výskyt použitých injekčných striekačiek stále vážnou hrozbou," upozornila Michaela Platznerová z kancelárie petržalského starostu.

Najmarkantnejšie sa tento problém podľa Platznerovej prejavuje na detských ihriskách či v parkoch pri lavičkách. "Ohrození sú všetci obyvatelia, predovšetkým však deti, ktoré sa v týchto miestach zdržiavajú a ktoré si neuvedomujú, aké riziko im pri dotyku s použitou injekčnou striekačkou môže hroziť," pripomenula.

Samospráva preto žiada o spoluprácu aj obyvateľov, aby nahlasovali lokality, kde použité striekačky videli. Urobiť tak môžu na zelenej linke Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka 02/63 820 158, na miestny úrad na telefónnom čísle 02/68 288 770 alebo mailom na katarina.semankova@petrzalka.sk.

(TASR)

Páčil sa vám článok?