Námestníkom primátora Bratislavy je aj Ján Budaj

10.1.2013
0
Námestníkom primátora bratislavy je aj ján budaj - Budaj jan3
Páčil sa vám článok?

Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý) využil novú právomoc, ktorú poskytla zmena zákona o Bratislave a vymenoval aj tretieho námestníka primátora. Od 1. januára ním je mestský poslanec Ján Budaj (Zmena zdola, DÚ).

Doteraz volili námestníkov na návrh primátora mestskí poslanci. Tí v roku 2011 aj zvolili dve námestníčky - Vieru Kimerlingovú (KDH) a Petru Nagyovú - Džerengovú (Most-Híd), na ktorých sa primátor dohodol s mestskými poslancami. Ako tretieho námestníka primátor navrhol Jána Budaja, poslanci ho však na dvakrát nezvolili.

A čo bude mať v náplni práce nový bratislavský viceprimátor Ján Budaj? „Primátor Ftáčnik odo mňa očakáva najmä kontakt s priestorom občianskeho aktivizmu. Okrem toho sa rozhodol preniesť na mňa jednu z kompetencií, ktoré mal dosiaľ sám - oblasť mestskej polície a s tým súvisiace témy," povedal pre Bratislavské noviny Ján Budaj.

A čo od novej funkcie očakáva? „Viac priestoru pre prácu pre občanov, ktorú som robil a robím. Verím totiž, že tu je stále viac Bratislavčanov, ktorí sú patrioti mesta. Ktorí chcú hovoriť do riadenia mesta, chcú sa zaujímať o konanie samosprávy. Verím, že tu je čoraz viac ľudí, ktorí sa cítia partnermi radnice a budú čoraz náročnejší na služby, ktoré od mesta dostávajú. O nich sa chcem opierať predovšetkým," uviedol námestník primátora Ján Budaj.

(ado)

 

Páčil sa vám článok?