Detské ihrisko je už opravené

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

V predchádzajúcom vydaní novín sme uverejenili list našej čitateľky, ktorá nás upozornila na zdevastované detské ihrisko v Medickej záhrade. V tejto súvislosti sme oslovili staromestský verejnoprospešný podnik VEPOS, ktorý sa stará o všetky ihriská v Starom Meste.

Podľa jeho riaditeľa Jozefa Cepeka je ihrisko opravené, tak ako všetky staromestské ihriská, na ktorých v rámci jarnej údržby urobil VEPOS všetky nevyhnutné opravy. V Starom Meste je v prevádzke sedem verejných detských ihrísk na Búdkovej ulici, v Slubekovej záhrade, v Medickej záhrade, na Žabotovej ulici, na Jedlíkovej ulici, na Jakubovom námestí a Fajnorovom nábreží.

Starosta Starého Mesta sa už na začiatku volebného obdobia zaviazal, že samospráva Starého Mesta sa každý rok pokúsi zrekonštruovať aspoň jedno detské ihrisko. V roku 1999 tak upravili ihrisko na Jakubovom námestí, v minulom roku ihrisko v Medickej záhrade.

Tohto roku to bude ihrisko na Žabotovej ulici. Každá rekonštrukcia stála okolo 800 tisíc korún. Ako nám povedal hovorca starostu Starého Mesta Milan Vajda, mestská časť nemôže na týchto ihriskách robiť 24 hodín policajta, aby zabránila chuligánom pri ich ničení. Napríklad vlani v novembri poškodil neznámy páchateľ zariadenie nového ihriska v centre mesta na Jakubovom námestí, oprava si vyžiadala 31 tisíc korún. Páchateľa polícia doteraz nezistila.

„Iste, môže sa stať, že postupné rekonštrukcie detských ihrísk sa v takejto situácii ukážu ako zbytočné, ale bol by to iba prejav rezignácie pred pár vandalmi, ktorým prekážajú aj lavičky, odpadkové koše, stĺpy verejného osvetlenia, či dokonca fasády historických budov", dodal M. Vajda.

(brn)

Páčil sa vám článok?