Desať úloh Starého Mesta v tomto roku

7.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Za najdôležitejší v prebiehajúcom volebnom období označil začínajúci sa rok 2001 starosta mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Andrej Ďurkovský. Na toto tvrdenie ho oprávňuje rozsah úloh a investičných akcií, ktoré Staré Mesto čakajú v najbližších dvanástich mesiacoch.

Starostovu „hitparádu" úloh a projektov vedie úprava Hviezdoslavovho námestia. „Našou ambíciou je dokončiť rekonštrukciu najslávnejšej bratislavskej promenády zároveň s otvorením hotela Carlton," povedal Andrej Ďurkovský. V tomto roku by sa mala ukončiť aj rekonštrukcia fasády a nebytových priestorov mestského domu na Františkánskom námestí 7. Z plánovaných funkcií sa najčastejsie spomína vináreň, predajňa suvenírov, ale aj divadlo malých javiskových foriem.

Pre obete domáceho násilia, odchovancov detských domovov amladé rodiny mestská časť Staré Mesto plánuje v tomto roku vytvoriť špecializovanýazylový dom Maják nádeje s kapacitou 30 miest a socioaktivačným programom. Veľkou rekonštrukciou prejde aj sociálna ubytovňa na Smrečianskej ulici, ktorá sa transformuje na Domov pre osamelých rodičov.

Aj v tomto roku bude prebiehať intenzívna príprava troch veľkých projektov Starého Mesta: „Realizáciu obnovy rekreačnej a religióznej funkcie Kalvárie začneme už v tomto roku, podobne ako výstavbu verejného športového areálu Lafranconi," hovorí starosta. Pokiaľ ide o prípravu revitalizácie Námestia SNP, v závere tohto roku by Staré Mesto chcelo mať jasno v otázke výberu strategického partnera, t. j. investora prestavby.

V prvom polroku budú mestskú časť zamestnávať aj povinnosti vyplývajúce zo sčítania obyvateľov, domov a bytov. Ako šľahačka na torte vyzerá vo výpočte najdôležitejších úloh Starého Mesta v roku 2001 myšlienka slávnostnej iluminácie Dómu sv. Martina.

(miv)

 

Verejné klzisko na Hviezdoslavovom námestí patrí v týchto zimných mesiacoch k vyhľadávaným miestam aktívneho oddychu mnohých Bratislavčanov. O korčuliarov nie je núdza v ktorúkoľvek dennú hodinu.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?