V Dúbravke otvorili novú kuchyňu pre seniorov

3.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

V zariadení pre seniorov Domov pri kríži v bratislavskej Dúbravke otvorili novú kuchyňu za vyše 852-tisíc eur. Agentúru SITA o tom dnes informovala Mária Račková z bratislavského magistrátu.

Nové stravovacie zariadenie má kapacitu 300 stravníkov, využiť ho môžu aj dôchodcovia z blízkeho okolia, teda nielen so sociálneho zariadenia, ktorého zriaďovateľom je hlavné mesto.

Pôvodne bolo zariadenie určené pre dôchodcov, ktorí boli sebestační, čiže nepotrebovali pomoc inej osoby. "Služby boli poskytované občanom v jednoizbových bytoch, ktoré mali kuchynku. S pribúdajúcimi rokmi a postupnou stratou sebestačnosti vznikla potreba zabezpečiť stravovanie," uviedla Račková. V roku 2007 boli preto spracované podklady k projektu, o rok neskôr projektová dokumentácie k dostavbe stravovacieho zariadenia. V januári 2009 bola vyhlásená verejná súťaž na dodávateľa stavby, víťazom sa stala spoločnosť OTYK Invest, s.r.o. Samotná výstavba zariadenia trvala od apríla minulého roka do júna tohto roka.

Domov pri kríži je zariadenie pre seniorov zriadené v roku 1991 Okresným úradom Bratislava ako domov - penzión pre dôchodcov. Od roku 2002 je to zariadenie s celoročným pobytom s kapacitou 160 miest. Poskytuje sociálne služby seniorom, ktorí dovŕšili dôchodkový vek a sú odkázaní na pomoc inej osoby.

(sita)

Páčil sa vám článok?