O starostovský post sa usilujú štyria

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

O kreslo, ktoré nástupom do funkcie predsedu krajskej samosprávy uvoľnil petržalský starosta Vladimír Bajan, sa budú uchádzať traja známi a jeden pomerne neznámy kandidát.

Tým neznámym je občiansky liberál David Dvořák. V Petržalke vraj cíti podporu, lebo vo voľbách župana skončil spomedzi desiatich kandidátov na siedmom mieste práve vďaka hlasom Petržalčanov. Ďalším kandidátom je predseda bytového družstva, ambiciózny Juraj Plechlo, ktorý sa však vyjadril, že svoju prípadnú kandidatúru ešte len zvažuje.

Podľa pozorovateľov má u voličov najväčšie šance bývalý petržalský vicestarosta a námestník primátora Ján Kotuľa, ktorý je teraz štátnym tajomníkom rezortu dopravy. Kandiduje vo farbách KDH. Ladislav Snopko, postava známa z čias novembra 1989, je na kandidátke demokratov, v súčasnosti vedie petržalské kultúrne zariadenia. Práve medzi týmito dvoma kandidátmi sa môže rozhodnúť - vďaka straníckej geometrii. Vedenie kresťanských demokratov schválilo kandidátku J. Kotuľu, ak sa však L. Snopko stane po 21. januári, keď sa demokrati zlúčia s SDKÚ, členom SDKÚ, je otázne, či modrí poskytnú podporu J. Kotuľovi, o ktorú požiadali kresťanskí demokrati, alebo či podporia svojho nového člena. Roman Vavrík, bratislavský šéf SDKÚ, sa vyjadril, že síce sú za jednotného kandidáta pravice, ale ak by za tých okolností Snopko požiadal o podporu, zaradí ho strana do primárnych volieb. Čo prakticky znamená odmietnutie podpory J. Kotuľovi.

Páčil sa vám článok?