Už je len na poslancoch, čo bude s tržnicou

5.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská tržnica na Námestí SNP onedlho zrejme definitívne zmení svoju tvár. Mestskí poslanci odložili rozhodnutie o novom nájomcovi o mesiac, no tržnica sa zrejme nevyhne prenájmu, ktorý asi zmení jej dnešný charakter.

Starému nájomcovi sa končí nájomná zmluva 14. novembra 2008. Primátor Andrej Ďurkovský (KDH) stiahol návrh na nový prenájom z rokovania, pretože mnohí poslanci avizovali, že ho nepodporia pre nevýhodné podmienky prenájmu. Primátor chce do budúceho zastupiteľstva o tom rokovať.

Podľa neho bude musieť nájomca tržnicu odovzdať mestu. S predajcami bude musieť magistrát uzatvoriť zmluvy platné do konca roka. Znamená to, že tí, ktorí ešte v tržnici zostali, budú môcť ešte v predvianočnom období zostať na svojich miestach.

Poslanec František Dej (Smer-SD) uviedol, že jedným z návrhom je aj vytvorenie akciovej spoločnosti so spoluúčasťou mesta tak, aby malo na prevádzku tržnice vplyv. Poslankyňa Marta Černá (NF) si vie predstaviť, že by tržnica fungovala a mala svojich dodávateľov. „Keď ich vie dostať Budapešť i Viedeň, prečo nie my?“ Problém je podľa nej s parkovaním, ktoré by vyriešila podzemná garáž. Je presvedčená, že tržnica svoje opodstatnenie má a to aj napriek blízkemu obchodnému domu.

(rob)
Páčil sa vám článok?