Staré Mesto pokračuje v predaji nehnuteľností

3.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Staré Mesto pokračuje v transparentnom predaji nehnuteľného majetku formou verejnej obchodnej súťaže. Obhliadka pozemku a stavby na Beskydskej ulici v hlavnom meste sa uskutoční vo štvrtok 9. októbra o 10:00.

"V objekte boli pôvodne administratívne a bytové priestory. V súčasnosti je budova v havarijnom technickom stave a je odpojená od dodávky energií," informovala agentúru SITA staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová.

Podrobné informácie o podmienkach verejnej obchodnej súťaže nájdu záujemcovia na internetovej stránke mestskej časti, osobne ich možno získať na stránkovom pracovisku miestneho úradu. Hovorkyňa doplnila, že záväzné ponuky treba odovzdať len na tlačive záväznej ponuky najneskôr do 15. októbra. Minimálna kúpna cena pozemku a stavby bola stanovená na 11 500 000 korún (381 730 eur).

Staromestskí poslanci schválili vlani v máji dokument Pravidlá nakladania s nehnuteľným majetkom mestskej časti a hlavného mesta zvereným mestskej časti do správy. Pravidlá stanovujú záväzné podmienky a postupy, ktoré mestská časť musí dodržať pri nakladaní s bytmi, nebytovými priestormi, bytovými domami, inými stavbami a pozemkami, ktoré sú v jej vlastníctve alebo sú hlavným mestom zverené do správy MČ.

Tieto pravidlá podľa Kopřivovej súčasne zakotvili záväzný postup, na základe ktorého bude vyčlenený nehnuteľný majetok, ktorý si mestská časť ponechá na plnenie svojich samosprávnych úloh. "Majetok, ktorý mestská časť nemieni využiť pre vlastnú potrebu, ponúkne záujemcom na predaj alebo do nájmu formou verejnej obchodnej súťaže," dodala.

(sita)

Páčil sa vám článok?