Podmienky súťaže nesplnil žiadny uchádzač

17.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rozpočtová organizácia mestskej časti Staré Mesto VEPOS vyhlásila koncom júla verejnú súťaž na čistenie a zimnú údržbu komunikácií, údržbu verejnej zelene, prevádzkovanie detských ihrísk, verejných sociálnych zariadení a trhovísk v správe mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

Verejná súťaž bola zverejnená vo Vestníku verejného obstarávania SR a vzhľadom na rozsah zákazky aj v Európskom vestníku verejného obstarávania. Do súťaže o zákazku v hodnote zhruba 250 miliónov korún bez DPH na nasledujúcich päť rokov (cca 50 miliónov korún ročne) sa prihlásili štyri firmy z Bratislavy.

Ako sa nám podarilo zistiť, všetci štyria uchádzači boli zo súťaže vylúčení, pretože žiadny z nich nesplnil podmienky účasti v súťaži, resp. nepredložil všetky požadované podklady. Každý z uchádzačov dostal sedem dní na to, aby sa proti rozhodnutiu výberovej komisie odvolal.

Osud verejnej súťaže je podľa našich informácií neistý. Uchádzači totiž podľa zákona nemôžu doplniť chýbajúce podklady, môžu len zdokladovať, že predložené dokumenty boli platné. Z prihlásených firiem postúpia do užšej súťaže len tie, ktoré splnia podmienky účasti. Rozhodujúcim kritériom pri posudzovaní ponúk bude najnižšia cena.

(brn)

Páčil sa vám článok?