Stavby musia byť označené

11.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov v roku 2001 sa nezadržateľne blíži. Prípravy naň začali aj na Miestnom úrade Bratislava - Staré Mesto. V tejto súvislosti pracovníci úseku správnych činností zistili, že mnohé stavby v centrálnej mestskej oblasti nie sú označené orientačnými alebo súpisnými číslami.

Absencia týchto čísiel sťažuje orientáciu na uliciach nielen obyvateľom a návštevníkom Bratislavy, ale aj pracovníkom pôšt pri doručovaní zásielok, pracovníkom rýchlej zdravotnej pomoci alebo požiarnikom.

Pritom označiť stavbu súpisným aj orientačným číslom je povinný každý vlastník zo zákona, ak vchod do stavby vyúsťuje do ulice, ktorá je pomenovaná. O vzore tabuliek a spôsobe číslovania rozhoduje obec. Miestny úrad sa preto rozhodol sprehľadniť orientáciu na uliciach zabezpečením výroby tabuliek s orientačnými a súpisnými číslami. Preto vyzýva všetkých vlastníkov stavieb v Starom Meste, ktorí nemajú stavbu označenú, aby do 30. septembra 2000 navštívili stavebno-technické oddelenie na Vajanského nábreží 3 alebo zavolali na telefónne číslo 592-46-334.

Vyrobené tabuľky s orientačnými a súpisnými číslami žiadateľom odpredajú za nadobúdaciu cenu od výrobcu.

(miv)
Páčil sa vám článok?