V Ružinove majú rozpočet na tento rok

14.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci ružinovského miestneho zastupiteľstva šiesteho novembra schválili návrh rozpočtu mestskej časti na roky 2007 až 2009. Mestská časť do schválenia rozpočtu fungovala v rozpočtovom provizóriu.

Schváleniu predchádzalo predloženie pozmeňovacieho návrhu, ktorý uviedol zástupca starostu Dušan Pekár. Obsahom návrhu bola zmena príjmov a výdavkov mestskej časti v budúcom roku.

Na hospodárenie Ružinova poslanci vyčlenili 569 miliónov korún. Do rozpočtu okrem iného zapracovali zníženie nájomného pre ružinovský verejnoprospešný podnik a nezapojenie rezervného fondu na dostavbu zimného štadióna. Vyčlenili tiež 60 miliónov na kultúrne, charitatívne, rekreačné, športové a náboženské služby.

Návrh rozpočtu na pokyn starostu mestskej časti Ružinov Slavomíra Drozda predkladala prednostka miestneho úradu Ingrid Ožvoldová. Starosta S. Drozd poďakoval všetkým, ktorí sa na schválení rozpočtu podieľali - zamestnancom miestneho úradu i poslancom.

V upravenom návrhu sa venuje väčšia pozornosť zabezpečeniu financovania prevádzky základných a materských škôl vrátane priebežných nevyhnutných opráv a údržby týchto zariadení, pretože práve to predstavuje najväčšie výdavky. Okrem toho by sa mali rekonštruovať komunikácie či vnútrobloky.

(juh)
Páčil sa vám článok?