Predaj horárne poslanci opäť neschválili

8.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Decembrové zasadnutie mestského zastupiteľstva malo mimoriadne bohatý program a poslanci prerokovali viaceré body, ktoré sú dôležité pre život mesta a všetkých Bratislavčanov.

Poslanci okrem iného schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov na území Bratislavy. V tejto oblasti došlo k rozdeleniu kompetencií medzi mestskými časťami a mestom. Mestské časti majú v kompetencii evidenciu psov, vydávanie evidenčných známok a podobne, mesto má v pôsobnosti podmienky vodenia psov.

V prijatom všeobecne záväznom nariadení sa možno dočítať, kto a za akých podmienok môže vodiť psa mimo chovného priestoru, na aké miesta nie je možné vodiť psa a stanovuje aj sankcie za jeho porušenie (od 1000 do 5000 korún).

Ďalším zaujímavým bodom programu bol návrh na predaj horárne a okolitého pozemku v Horskom parku Nadácii Horský park, ktorá má tieto objekty v prenájme od 1. septembra 1994. Návrh však neprešiel, a to už tretí raz. Podobný osud stihol aj návrh týkajúci sa dlhodobého prenájmu územia v Petržalke, ktoré je vymedzené Starým mostom, Mostom Košická, Einsteinovou ulicou a ochrannou hrádzou Dunaja. Návrh bol už tretí raz stiahnutý z programu zastupiteľstva.

Poslanci schválili aj všeobecne záväzné nariadenie o určení, resp. zmene názvov 23 ulíc v ôsmich mestských častiach - v Devínskej Novej Vsi, Karlovej Vsi, Rači, Ružinove, Vajnoroch, Vrakuni a v Devíne.

(lau)

Páčil sa vám článok?