Tragédia v nočnom klube: Jeden mŕtvy, dvaja v kritickom stave

11.5.2024
0
policajná páska

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti a záchranári vyrazili v sobotu 11. mája do lokality Vlčie hrdlo v Ružinove. V nočnom klube sa tu odohrala tragédia.

Ako informovala TV JOJ, na mieste  by mal byť jeden mŕtvy muž a dvaja ľudia v kritickom stave.

"Ide o dve ženy, jedna z nich je v nemocnici na ARO," uviedla TV JOJ. 

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o otravu drogami. Viacerým ľuďom prišlo na akcii zle, ich stav sa zhoršoval, neskôr ležali v bezvedomí pri toaletách. 

Ako pre Bratislavské noviny potvrdila hovorkyňa operačného stredisko záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová, na tiesňovú linku 155 počas noci prijali viaceré volania zo spoločenskej akcie vo Vlčom hrdle, pri ktorých bolo podozrenie na intoxikáciu drogami.

"Tesne po tretej hodine ráno sme vyslali ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a rýchlej zdravotnej pomoci k 27-ročnému mužovi s poruchou vedomia a zástavou srdca. Záchranári muža úspešne zresuscitovali a transportovali do nemocnice. Počas prevozu žiaľ zomrel," uviedla pre banoviny.sk Klimešová. 

Krátko po piatej hodine ráno vyslali sanitku k 27-ročnej žene s poruchou vedomia. V ťažkom stave ju transportovali do nemocnice v Ružinove.

Video TV JOJ z Vlčieho hrdla:

Ďalšiu, tentokrát 28-ročnú ženu s poruchou psychiky a správania záchranári po prvotnom ošetrení transportovali tiež do ružinovskej nemocnice.

Neskôr sa k prípadu vyjadrili aj policajti. Pred piatou ráno dostali na linke 158 hlásenie o intoxikovanom mužovi vo Vlčom hrdle.  "Počas preverovania hodnovernosti tohto oznámenia boli na mieste nájdené ďalšie dve osoby ženského pohlavia, ktoré boli privolanou RZP prevezené rovnako pod značným vplyvom alkoholu a omamných a psychotropných látok do jednej z nemocníc," uviedli policajti.

V prípade mrtveho muža začali trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

"Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania môžeme povedať, že všetky tri osoby si stav intoxikácie mali spôsobiť vedome a vlastným konaním," dodali.

(ms)

Páčil sa vám článok?