Incident v centre mesta: Muž polial benzínom a zapálil bránu úradu vlády

13.4.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti v utorok (09.04.2024) krátko pred 22.00 h zasahovali pri budove Úradu vlády Slovenskej republiky na Námestí slobody v bratislavskom Starom Meste, kde muž najprv polial benzínom a následne zapálil jednu z brán vedúcich do objektu.

"Policajti na mieste zistili, že príslušníci Úradu ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií krátko pred 21.45 h obmedzili na osobnej slobode muža, ktorý vylial z dvojlitrovej bandasky na bránu vedúcej do podateľne Úradu vlády Slovenskej republiky benzín. Ten následne zapálil, čím došlo k poškodeniu murovanej fasády a oplotenia ako aj časti kovovej brány vedúcej do podateľne," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff.

Päťdesiatšesťročný muž sa na mieste priznal a uviedol, že čin spáchal vedome, pričom dôvodom mali byť jeho osobné problémy.

Policajti muža eskortovali na oddelenie. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci 56-ročnému Jozefovi T. z Bratislavy. V tejto súvislosti bol zároveň spracovaný aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu, s ktorým sa sudca príslušného súdu stotožnil a obvinený muž je stíhaný väzobne," dodal Szeiff.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?