Policajti dolapili sériového zlodeja: Florin kradol telefóny jeden za druhým

19.2.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajtom sa v nedeľu podarilo zadržať zlodeja, ktorý sa v Bratislave zameriaval na mobilné telefóny. Jeho rajónom bola Petržalka. Florin (24), občan Rumunska, si môže posedieť šesť mesiacov až tri roky.

Prvú krádež mal Florin spáchať 1. februára na Gessayovej ulici v priestoroch interiérového štúdia, kde ukradol mobilný telefón Apple.

"Pri komunikácii s poškodenou mal zakryť papierom voľne položený mobilný telefón, využiť jej nepozornosť, vložiť si ho do vrecka bundy a následne odísť," informovala nás policajná hovorkyňa Silvia Šimková. 

Druhú krádež mal Florin podľa polície spáchať vo štvrtok (15.02.2024) na recepcii zubnej ambulancie na Žltej ulici. Okolo 14:00 h ukradol zo stolíka voľne položený mobil opäť značky Apple. Tretíkrát kradol v ten istý deň o hodinu neskôr na Einsteinovej ulici v automobilovej predajni. Opäť si vzal zo stolov voľne položené mobilné telefóny zn. Apple.

"Štvrtý skutok sa 24–ročný Florin rozhodol vykonať opäť v priestoroch interiérového štúdia na ulici Furdekova v rovnaký deň, ako predchádzajúce dva skutky, kde mal opäť odcudziť mobilný telefón zn. Samsung. Svojou činnosťou a to krádežami spôsobil celkovú škodu vo výške 2345 eur," dodala hovorkyňa. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Zadržaný Florin.

Následne ho zadržali policajti.  V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

(ms)

Páčil sa vám článok?