Vodič zrazil chodca na priechode, ušiel, no pohlo sa v ňom svedomie

29.11.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dopravných policajtov včera (28.11.2022) krátko pred 08.00h vyslali na Farského ulicu do Petržalky, kde došlo k vážnej dopravnej nehode. Na priechode pre chodcov vodič osobného auta zrazil 57-ročného chodca a ušiel.

Svedkovia policajtom popísali priebeh nehody ako aj typ a EČV auta, ktoré z miesta odišlo. "Počas dokumentovania nehody sa na miesto však v sprievode inej hliadky dopravných policajtov dostavil aj vodič spolu s vozidlom, s ktorým z miesta po zrážke odišiel. Vodič sa po zrážke sám telefonicky nahlásil na linke 158, počkal na príchod hliadky dopravných policajtov a následne sa dostavili na miesto nehody. Vodič bol podrobený dychovej skúške ktorá skončila s negatívnym výsledkom," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Chodca záchranka previezla do nemocnice, kde zistili, že utrpel viaceré ťažké zranenia. Keďže vodič Audi porušil viacero ustanovení zákona o cestnej premávke, zadržaný vodičský preukaz.

"Vyšetrovanie presných príčin ako aj okolností tejto dopravnej nehody, ako aj vyvodením trestno právnej zodpovednosti voči konkrétnej osobe sa zaoberajú policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave," dodal Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?