Autobus v plameňoch: V Bratislave dnes vzbĺkol autobus MHD

29.11.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou v utorok pred ôsmou ráno začal horieť autobus MHD.

Cesta zostala v oboch smeroch neprejazdná, cestujúci našťastie stihli z vozidla vystúpiť. Autobus linky číslo 29 smeroval z Devínskej Novej Vsi do centra mesta. K požiaru došlo pri zastávke Morava.

V plameňoch sa ocitla zadná časť vozidla, oheň sa však rozširoval, praskali sklá a bolo počuť i niekoľko menších výbuchov. Autobus nakoniec takmer celý úplne zhorel.

Na miesto dorazilo o pár minút niekoľko hasičských vozov, požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu a za zhruba 30 minút i uhasiť. 

FOTOGALÉRIA:

O požiari nám poskytli informácie aj na operačnom stredisku bratislavských hasičov. "Dnes, 29.11.2022, bol krátko pred pol ôsmou nahlásený požiar autobusu na Devínskej ceste (Devín-Devínska Nová Ves) v Bratislave. Zasahujúci hasiči pracujú na likvidácii požiaru. Z miesta zásahu nie sú v súčasnosti nahlásené žiadne zranené ani usmrtené osoby," uviedli. 

VIDEO: Požiar pred príchodom hasičov:

Ako neskôr spresnili hasiči, polovica autobusu zhorela do tla. Vo vozidle sa nachádzalo 16 cestujúcich, ktorí včas vystúpili.

VIDEO: Zásah hasičov:

Na mieste zasahovalo 13 hasičov na štyroch vozidlách.

"Približne v čase o 07.18 hod vodič autobusu mestskej linky spozoroval dymenie z motorovej časti vozidla. Všetci cestujúci boli evakuovaní, a preto k zraneniu osôb v súvislosti s udalosťou nedošlo," priblížili udalosť bratislavskí policajti.

Zdroj: TV JOJ

Autobus po požiari. 

Hovorca DPB Martin Chlebovec uviedol, že vodič sa pred príchodom hasičov snažil zdolať požiar hasiacim prístrojom. "Príčiny sú v štádiu vyšetrovania, na mieste udalosti bol prítomný aj požiarny technik - zisťovateľ príčin požiaru. Udalosť sa zaobišla bez zranení. Výšku hmotnej škody vyčíslujeme," dodal pre Bratislavské noviny hovorca.

(ms) 

Páčil sa vám článok?