Na Stavbárskej vybuchla fľaša s plynom, zranili sa pritom tri osoby

18.8.2022
policajná páska

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Pri výbuchu fľaše s plynom na Stavbárskej ulici vo Vrakuni sa vo štvrtok zranili tri osoby. Záchranári ich previezli do nemocnice. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

"Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiarov. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania a bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní," priblížila Šimková s tým, že polícia na mieste stále zasahuje. Hasiči už zásah ukončili, potvrdil hovorca bratislavského krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Štefan Koči.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová  potvrdila, že na tiesňovú linku 155 prijali volanie o pomoc pre troch popálených ľudí. "Vyslaní záchranári ich ošetrili, utrpeli najmä popáleniny končatín a hrudníka. Dvoch z nich previezli do nemocnice. Pri transporte tretieho zraneného pomohli hasiči," uviedla Krčová. Ako dodala, všetci zranení boli počas prevozu pri vedomí.

Starosta mestskej časti Vrakuňa  Martin Kuruc  uviedol, že podľa jeho informácií sa incident stal pri neopatrnom prenášaní propán-butánovej bomby, ktorá spadla na zem v záhrade rodinného domu. "Vznikla pri tom zrejme iskra, ktorá spôsobila vznietenie uniknutého plynu z bomby," opísal situáciu. "Okrem zranenia troch osôb v bezprostrednej blízkosti nedošlo k všeobecnému ohrozeniu obyvateľov v okolí," uistil.

(nc, tasr)

Páčil sa vám článok?