Streľba na hasičov: Policajti zverejnili hrozné detaily, strelec vraždil na Tokajíckej, do chatky prišiel obeť iba spáliť

20.7.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Z pôvodne rutinného zákroku hasičov v bratislavskom Novom Meste sa nakoniec vykľula dráma, pri ktorej boli postrelení dvaja hasiči. Policajné vyšetrovanie už odhaľuje pozadie celého prípadu, ktoré je naozaj desivé.

Ako sme už informovali, v nedeľu (17.07.2022) ráno pred 08.00 h vyrazili policajti na Alibernetovú ulicu na Kolibe v Nové Meste, kde niekto strieľal na zasahujúcich hasičov. Policajný hovorca Michal Szeiff nám priblížil ďalšie detaily, ktoré sú naozaj hrozivé. "V zmysle oznámenia tu malo dochádzať k silnému zadymeniu vychádzajúcemu z areálu jednej zo záhradných chatiek. Po príchode na miesto príslušníci Hasičského a záchranného zboru nadviazali komunikáciu s mužom, ktorý obsluhoval zdroj zadymenia – vlastnoručne upravenú kovovú piecku. Muž po krátkej chvíli vytiahol krátku strelnú zbraň, s ktorou následne zranil dvoch zasahujúcich hasičov. Tí boli prevezení do nemocnice k ošetreniu. Na miesto boli bezodkladne privolané viaceré jednotky poriadkovej polície, avšak po ich príchode na miesto incidentu našli strelca bez známok života so strelným poranením v oblasti hlavy. Vedľa neho sa nachádzala aj krátka strelná zbraň," uviedol najskôr Szeiff. Týmto muzomby mal byť 34-ročný Vladimír T. 

Následné policajné vyšetrovanie však odhalilo ďaleko viac. Vyšetrovateľ začal ešte v ten istý deň  trestné stíhanie vo veci trestného činu vraždy v štádiu pokusu. Zároveň začal trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia – k násilnej smrti podozrivého a rovnako aj trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia v súvislosti s nálezom telesných pozostatkov neznámej osoby, ktoré našli na pozemku rodinného domu. práve tieto ostatky sa pokúšal muž spáliť.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Skriňa v byte páchateľa obsahovala aj literatúru z oblasti kriminalistiky.

Policajti následne v pondelok urobili štyri domové prehliadky, prehliadky nebytových priestorov a auta. Išlo o byty a objekty, ktoré v minulosti strelec využíval, prípadne miesta, kde zaznamenliý jeho pohyb. "Z doposiaľ vykonaných úkonov a zistení možno dôvodne predpokladať, že poškodená žena bola zastrelená v chodbe bytu na Tokajíckej ulici (v Ružinove - pozn. red.). Predbežné znalecké skúmanie ukázalo, že príčinou jej smrti boli strelné poranenia v oblasti hlavy a krku. Páchateľ sa snažil miesto činu zakryť a upratať, čo však aj napriek jeho snahe znalci z KEÚ PZ dokázali detekovať. Následne bolo jej telo rozštvrtené a prenesené na Alibernetovú ulicu, kde sa snažil telesných pozostatkov ženy zbaviť v podomácky vyrobenej peci," priblížil Szeiff.

Zdroj: Google Maps

Nenápadná Alibernetová ulica na Kolibe.

Na základe výsledku z pitvy došlo k zmene právnej kvalifikácie vo veci nálezu telesných pozostatkov z trestného činu zabitia na obzvlášť závažný zločin vraždy.

Policajti u muža zaistili osem strelných zbraní typu Glock, ktoré mal spolu s cca. 10.000 kus,i nábojov uskladnené v jednom z bytov. Okrem strelných zbraní našli aj chladné zbrane, nože, mačety ako aj odbornú literatúru z oblasti kriminalistiky a zápisky súvisiace so stavbou pece. 

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

U muža našli aj chladné zbrane.

Vyšetrovaním sa zistilo, že obeťou bola 68-ročná suseda strelca, ktorá bola nezvestná od novembra 2021. V chate na Alibernetovej našli aj jej odevné zvršky (na úvodnej fotografii), hodinky a okuliare, ktoré spoznali jej známi. 

Obeťou zločinu by mala byť Kristína Tarjányiová, ktorú polícia evidovala ako nezvestnú a vyhlásila po nej pátranie. O pomoc policajti žiadali aj verejnosť. Naposledy ju videli 23. novembra na Teslovej ulici. 

Zdroj: Polícia SR

Kristína Tarjányiová

(ms)

Páčil sa vám článok?