Neskutočné: Cyklista s pivkom v ruke prechádzal cez jednu z najväčších bratislavských križovatiek na červenú

8.6.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Kto sa pravidelne pohybuje po bratislavských uliciach, pozná to veľmi dobre. Pre časť cyklistov ako keby dopravné predpisy neexistovali. Policajti však zverejnili video, ktoré prekonáva aj tie bežné prípady.

Červená na semafore pred križovatkou pre niektorých neznamená pokyn zostať stáť, ale je iba dôvodom poobezrať sa, či nejde auto, prípadne vybehnúť na chodník a prebehnúť križovatku cez priechod pre chodcov. S takýmto správaním cyklistov sa stretávame pomerne bežne, nájdu sa však prípady, ktoré prekonajú všetky očakávania.

Bratislavskí policajti zverejnili video cyklistu, ktorý si pokojne jazdí po šesťprúdovej ulici Mlynské nivy s pivkom v ruke a na naozaj obrovskej križovatke s Košickou ho nerozruší ani červená na semafore. K tejto situácii došlo ešte v piatok 3. júna. Auto, z ktorého bol urobený záznam, cyklistu najskôr predbehlo. Následne sa cyklista preštrikoval pomedzi autá stojace pred križovatkou (úvodné foto) a pokojne cez ňu prešiel na červenú. A to ešte nie je všetko. V diaľke vidno, ako následne na bicykli prechádza naprieč cestou cez priechod pre chodcov.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Cyklista počas jazdy drží v ruke pivovú plechovku.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Cez križovatku prejde na červenú.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

V diaľke ešte vidno, ako prechádza po priechode pre chodcov.

"V tejto súvislosti apelujeme na  vštekých účastníkov cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali pravidlá cestnej premávky, príslušné dopravné značenia a neohrozovali nerozvážne život a zdravie svoje, ako ani iných účastníkov cestnej premávky," uviedli k videu policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?